Louise Bisbo Johnsen (tv) og Mia Baatrup ror doublesculler sammen og drømmer om at komme med til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Louise Bisbo Johnsen (tv) og Mia Baatrup ror doublesculler sammen og drømmer om at komme med til OL i Rio de Janeiro i 2016.

Har aldrig roet før - nu træner de til OL 2016

Tre unge århusianere, der aldrig har taget et åretag, er blevet særligt udvalgt og fra dag 1 gået i gang med at træne målrettet til OL 2016 i Rio de Janeiro

Af
Af Jeppe Rafn

Læg mærke til navnene Mia Baatrup, Louise Bisbo Johnsen og Mirko Nimz. En eller flere af de tre unge århusianere kan meget vel tænkes at deltage i de olympiske lege 2016 i roning. Det er i hvert fald det erklærede mål med et nyt projekt, Talent 2016, som Team Danmark og roforbundet søsatte i efteråret.
Her testede man hundredvis af københavnske og århusianske skoleelever, som aldrig har prøvet at ro, for at finde frem til de mest egnede. I Århus testede man 110 elever, primært fra byens ungdomsuddannelser.
10 blev udvalgt til personlige samtaler sammen med forældrene, og tre endte med at sige ja: 18-årige Mia Baatrup fra Vejlby, 19-årige Louise Bisbo Johnsen fra Lystrup og 21-årige Mirko Nimz fra Brabrand.
"Det er den vildeste og fedeste chance, jeg har fået i mit liv, og jeg kunne bare ikke sige nej," forklarer Louise Bisbo Johansen.

Træner fem gange om ugen

De tre århusianere gik fra dag 1 i gang med at træne superseriøst, og de er allerede oppe på at træne fem gange to timer om ugen.
"Lige nu ser jeg det som en god mulighed for at komme i form. Jeg vil også meget gerne med til OL, men jeg tænker ikke så meget over det," siger Mia Baatrup.
Hun er lige stoppet med at spille fodbold på grund af en skade, så muligheden for at deltage i roprojektet kom egentlig meget belejligt for Mia. Hun har dog også måttet opgive sit arbejde, klaver og spejder for at kunne koncentrere sig om roningen, som sluger meget tid og vil komme til at sluge endnu mere tid, hvis hun holder ved.

Mirko Nimz gi'r den gas foran ungdomslandstræner Finn Andersen.

Mirko Nimz gi'r den gas foran ungdomslandstræner Finn Andersen.

Krav om medaljer

Det danske roprojekt er inspireret af England, som ved det seneste OL havde to medaljetagere, som har deltaget i et lignende projekt.
Foruden de tre århusianere er der 11 unge sjællændere med i det danske roprojekt, der stiler efter OL-metal.
"Hvis det her skal være en succes, så skal to af roerne få medaljer ved OL 2016," siger ungdomslandstræner Finn Andersen, som er en af trænerne i Århus.
Ifølge Finn Andersen er det ikke nogen ulempe, at roerne først er startet i 18-21 årsalderen. Snarere tværtimod, for så er de udvoksede og kender deres fysik. Pigerne skal som udgangspunkt være mindst 180 cm høje og drengene 190 cm høje for at have den nødvendige fysik og styrke til at kunne begå sig på toppplan.
Det krav lever Mirko Nimz med sine 184 cm ikke op til, men han kompenserer på anden vis for den manglende højde.
"Jeg har nogle rimeligt lange arme og en god styrke i overkroppen," fortæller Mirko.
Mirko kommer fra Slesvig-Holstein og er tysk statsborger, men han er indstillet på at skifte til dansk statsborgerskab for at kunne komme med til OL for Danmark. Han kan blive dansk statsborger indenfor to år, fordi han kommer fra det danske mindretalsområde i Tyskland.

Publiceret 06 April 2010 07:00