Xenia Kessler i aktion ved World Cup stævnet på Lanzarote i Freestyle Windsurfing.

Xenia Kessler i aktion ved World Cup stævnet på Lanzarote i Freestyle Windsurfing.

Xenia Kessler nr. 10 til windsurfing World Cup

Xenia Kessler fra Skødstrup debuterede som den første danske kvindelige deltager nogensinde til et World Cup stævne i Freestyle windsurfing

Af
Af Jeppe Rafn

Årets første konkurrence i windsurfernes World Cup Freestyle er netop slut, og Danmark havde for første gang en kvinde med i denne disciplin. Det var 20-årige Xenia Kessler fra Skødstrup, der som en af de yngste deltagere stillede op på vandet ved Lanzarote, der var årets første stop i World Cuppen.
"Jeg var mest taget afsted til World Cuppen for at lære noget i år og forbedre mig. Der er stadig et stykke til toppen for mig, men jeg tror at det at komme afsted tidligt, sejle med nogle rigtig dygtige sejlere og hele tiden udfordre dig selv, er med til at bringe niveauet op og senere højere op på verdensranglisten" siger Xenia Kessler, der sluttede på en 10. plads på Lanzarote.

Jo sværere jo flere point

Konkurrencerne varer omkring en uge, hvor surferne er på vandet flere gange dagligt. De sejler heats 1 mod 1 og har seks minutter til at vise deres manøvrer og imponere dommerne.
"Det er de sværeste og mest stilfulde manøvrer, der giver flest point, men det betyder også noget, hvordan du sammensætter dit heat med de forskellige manøvrer. Det giver også point at vise diversitet," fortæller Xenia Kessler.
"Freestyle windsurf er en disciplin, der kræver utrolig meget træning. Det er marginaler, der afgør, om du gennemfører manøvren, og det kan tage måneder eller helt op til år at lære en ny manøvre. Det er det, der gør det sjovt og spændende. Der er altid noget nyt at lære i windsurfing," siger Xenia, der håber på i nær fremtid at kunne deltage på alle World Cuppens destinationer.
Når Xenia er hjemme i Danmark, træner hun i Århus bugten ud for Århus Windsurfing Klub på Åkrogs Strandvej i Risskov.

20-årige Xenia Kessler fra Skødstrup er dansk mester i Freestyle Windsurfing.

20-årige Xenia Kessler fra Skødstrup er dansk mester i Freestyle Windsurfing.

Publiceret 12 July 2009 12:14