Vejen banet for nyt spahotel på Aarhus Ø

En underskrevet entrepriseaftale på 1,3 mia. kr. betyder, at byggeriet af et nyt hotel med 342 værelser og spaafdeling på Aarhus Ø kan komme i gang. Hotellet skal stå klar i efteråret 2026.

Artiklens øverste billede
Det nye spahotel på Aarhus Ø skal rumme op mod 37.000 kvm. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.

Så er det ganske vist – der kommer et nyt spahotel på Aarhus Ø.

Corona, Ukraine-krig og inflation har i den grad forsøgt at spænde ben, men efter 10 års arbejde kan udviklerne nu præsentere en totalentreprisekontrakt for et projekt i økonomisk stor størrelse.

Udviklerne er Kilden & Hindby, hoteloperatøren Scandic, Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen, arkitekt Bjarke Ingels og BIG og entreprenør NCC.

»Det er et af de største projekter i Aarhus rent økonomisk, så det har været en særdeles svær opgave at få lavet totalentreprisekontrakten på grund af den store uro om økonomien. Vi var nødt til at reducere det store konferencehotel-projekt, vi startede med, men det var næsten ikke til at bære, hvis vi ikke kunne gøre første del af Aarhus Ø færdig, og nu er det heldigvis lykkedes, og her har samarbejdet med Anders Holch Povlsen været helt afgørende,« lød det fra Rune Kilden mandag i Kilden & Hindby-selskabets kontorer på 10. sal i Pakhusene på Aarhus Ø.

Derfra kan man se det store hul i jorden ved siden af Karréerne og Kampanilen ved Bassin 7, som siden 2020 har ventet på byggeri, og det kommer nu. 

Hotellet snor sig op i højden, og der bliver offentlig adgang til den udvendige trappe. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.
På 16. etage indrettes et 2.000 kvm spaområde. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.

Reduceret projekt

Projektet blev lanceret i 2017, og meldingen var dengang, at det blev Danmarks største hotel uden for København, og kongrescenteret blev beskrevet som det »suverænt fedeste i Danmark«.

Men så kom coronaen, og som afdækket i JP Aarhus lancerede parterne bag projektet i 2021 et reduceret projekt, hvor 500 værelser er blevet til ca. 300 værelser, og konferencecentret skåret ned fra 2.000 gæster til 700 gæster fordelt på ca. 16.000 kvm.

I stedet skulle spaafdelingerne udvides til i alt 2.000 kvm fordelt på bygningens fire øverste etager, hvor der også bliver et loungeområde og en skybar. Desuden bliver der ca. 16.000 kvm til kontorer. 

Det reviderede projekt blev godkendt i byrådet, og det er det projekt, som nu skal bygges med 342 værelser, konferencelokaler til ca. 700 gæster og et spaområde på ca. 2.000 kvm. på 15., 16. og 17. etage. Dertil en skybar på den øverste 18. etage og 16.000 kvm til kontorer. Dertil skal lægges 8.600 kvm parkeringskælder i to etager.

Målet er efter tre og et halvt års byggeperiode, at projektet kan stå klar i efteråret 2026. 

Det bliver Danmarks bedste spahotel, lover Scandic-hotelkæden. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.
342 værelser og 16.000 kvm kontorlokaler skal der være i det nye hotel. På 16. etage indrettes et 2.000 kvm spa-område. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.

»Det skal vi altså opleve«

Når hotellet står klart, vil det blive en destination, som folk vil rejse efter, forventer Søren Faerber, adm. direktør for Scandic i Danmark. Ikke mindst på grund af, at det får en spaafdeling i tre etager.

»Det bliver Danmarks ukronede bedste spahotel. Ingen har set noget lignende før. Det bliver sådan sted, hvor folk siger, at det der, det skal vi altså opleve,« siger direktøren, som glæder sig over, at projektet nu er faldet på plads.

Han fremhæver, at hotelkæden har gode erfaringer med både spadelen og skybarer fra hoteller i København. 

»Det er understøttede koncepter uden for landets grænser, og vi kan se, at det fungerer i det københavnske marked,« siger direktøren for Scandic, som i forvejen har tre hoteller i Aarhus.

Her skyder flere hoteller op i de kommende år – bl. a. udvider Comwell Aarhus i Værkmestergade med 161 værelser. Men det bekymrer ikke Søren Faerber.

»Vores kommende hotel er noget helt særligt og unikt,« konstaterer han og argumenterer med, at der er seks etager kontorer, stueplan er åbnet ud mod området havnebadet, hvor der er høj aktivitet, samt at det er et konferencehotel, som der er stor efterspørgsel efter.

Det nye spahotel skal efter planen stå klar på Aarhus Ø i 2026. Visualisering: BIG/Bucharest Studios.

Næste stop Pier 3

Det nye hotel skal bygges på den ledige grund ved siden af Kampanilen og Karréerne ved Bassin 7, og med byggeriet er Pier 4 på Aarhus Ø færdigbygget. Forude venter udvikling og byggeri af områderne Indre Aarhus Ø ind mod Nørreport og Pier 3, hvor Molslinjen tidligere lagde til. 

I løbet af foråret 2023 vil Aarhus Kommune udbyde muligheden for at være investor i et kommende arealudviklingsselskab, som skal stå for udviklingen af Pier 3 i samarbejde med kommunen og med inddragelse af borgerne.

Den nyeste opgørelse fra Aarhus i tal viser, at der bor ca. 5.500 indbyggere på Aarhus Ø, og en opgørelse omkring nytår viste, at de 20-29-årige udgør 44 pct. og er den største aldersgruppe på Aarhus Ø, og gruppen af 30-60-årige er næststørst. 

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.