Moment-ejere åbner restaurant i Aarhus
Næste måned åbner Moment-ejerne en restaurant i Ship-bygningen på Aarhus Ø.
Snart behøver aarhusianere ikke køre til Djursland for at få den grønne gastronomiske oplevelse, som Moment er blevet anerkendt for i andet Michelinguiden. Ejerne bag toprestauranten vil nemlig forsøge at skubbe yderligere til deres allerede grønne univers ved at åbne en ny restaurant i Aarhus. Den vil bære navnet Novel og åbner 14. april i Shipbygningen på Aarhus Ø.
Ligesom Moment vil Novel have fokus på det, som de to ejere Rikke Storm Overgaard og Morten Storm Overgaard brænder for: at producere råvarer og lækker mad ud fra en helhedsorienteret tilgang til bæredygtighed.
Det oplyser de i en pressemeddelelse.
»Novel og Moment har samme ambitionsniveau for bæredygtighed, men starter hver sit sted. Novel vil starte fra et globalt perspektiv og spørge sig selv, hvilke fødeemner vi skal interessere os for med dette antal mennesker på kloden. Vild natur kan være en fantastisk ressource, og vi mener, at vi bør reducere antallet af landbrugsdyr. Vi skal tage grundigt stilling til, hvordan vi passer på vores natur og valget af fangstmetoder,« fortæller Rikke Storm Overgaard i pressemeddelelsen og fortsætter:
»Hver råvare, uanset om det er vegetabilsk eller animalsk, vil blive overvejet fra et bæredygtighedsperspektiv, og nogle af vores valg vil nok overraske. Vi glæder os til at nedbryde fordomme om, at bæredygtighedsdogmer ikke kan kombineres med et meget højt gastronomisk niveau.«
Den nye restaurant Novel er målrettet bæredygtighed ligesom Moment og vil også bruge restauranternes landbrug i Horsens som udgangspunkt for hovedparten af serveringerne.
Men på et helt særligt punkt vil den nye restaurant skille sig ud i forhold til sin søster på Djursland. Modsat Moment vil Novel nemlig ikke være vegetarisk, men vil tilføje fisk, skaldyr og vildt til menuen og gennem sin videnskabelige følgegruppe udvælge råvarer med samme målsætning om et positivt klimaaftryk.
På landbruget dyrkes der grøntsager, frugter, bær, blomster og urter. Grøntsagerne dyrkes med det for øje at lave et positivt klimaaftryk, og andre dele af ejendommens mark fokuserer målrettet på at øge biodiversitet.
Det bliver 28-årige Alexander Johnsen, der kommer til at styre køkkenet på Novel. Han har senest arbejdet som souschef på Treetop i Vejle. Alexander Johnsen er uddannet fra Falsled Kro og har en fortid på Domestic og Miró i Aarhus.
»Det her projekt krævede ikke, at jeg tænkte mig om særligt længe. Jeg synes, det er spændende og inspirerende, at jeg kan arbejde med så fantastiske råvarer, og at vi på samme tid tænker så meget bæredygtighed ind i maden. Vi kommer også til at introducere seafood og vildt, når sæsonen tillader det, samt råvarer, som ikke nødvendigvis dyrkes lokalt. Vi vil stræbe efter at finde de mest bæredygtige løsninger for de råvarer, vi gerne vil bruge,« siger Alexander Johnsen i pressemeddelelsen.
Restaurantchef på Novel bliver Mathias Breinholt, der indtil nu har været på Moment. Han er uddannet sommelier og vil på Novel have ansvaret for vin og drikkevarer.
Restaurant Moment er flere gange blevet hyldet i Michelin-guiden. Senest fik den en Green Star, som bliver tildelt restauranter med fokus på bæredygtig gastronomi.
jwh