Beboere i Gellerup får penge til grøn byoase

Projekt i Gellerup får penge af Her gror vi-puljen, oplyser Nordea Fonden i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Leder Mette Fenger sammen med beboere og frivillige foran arealet, som inden længe bliver omdannet til en ny byoaser. Pressefoto.

Snart har beboere og frivillige i Gellerup en ny have, som også bliver et nyt fællesskab omkring dyrkning af krydderurter, grøntsager og planter i bydelen. Institutionen Livsværkstederne med Café Vita således fået 511.400 kr. i støtte i støtte fra Nordea-fondens Her gror vi-pulje til at etablere den nye byoase, oplyser Nordea-fonden i en pressemeddelelse. 

Haven skabes så vidt muligt af genbrugsmaterialer, og den skal danne ramme om et fællesskab på tværs af kulturer, generationer og livsomstændigheder.

»Mange beboere vil gerne lave noget sammen og gerne uden for i det fri. Det er rigtig populært med noget man kan gro, tilberede og spise sammen, og det får vi nu rammerne til,« fortæller Mette Fenger fra Café Vita i pressemeddelelsen.

Lignende projekter i Midtjylland har også fået støtte, hvor der er uddelt i alt 6,8 millioner kroner.

Som noget nyt har Nordea-fonden stillet som krav, at alle ansøgere forholder sig til miljømæssig og social bæredygtighed i deres projekt, ligesom der er blevet lagt vægt på borgerinddragelse og lokal opbakning.

I forhold til social bæredygtighed har mange projekter et stort fokus på at skabe værdi for flere brugergrupper samt at skabe tilgængelighed for personer med handicap og andre sårbare grupper, så flere kan blive en del af fællesskabet.

»Jeg er enormt begejstret over den idérigdom og det engagement, de støttede projekter er udtryk for. Danmark er fyldt med både frivillige ildsjæle og professionelle aktører, der virkelig lægger sig i selen for at fremme fællesskabet, bæredygtigheden og det gode liv i byerne,« siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden, i pressemeddelelsen.

Den miljømæssige bæredygtighed i projekterne afspejles bl.a. i valg af genbrugsmaterialer, brug af lokale, certificerede og holdbare materialer, affaldshåndtering og beskyttelse af naturen 

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.