Duo åbner café i Skødstrups gamle værtshus

Skødstrup skal have et nyt samlingssted, mener Bjørn Eyde og Daniel Dyhr Sørensen, som er i fuld gang med at gøre en ny café klar til åbning.

Artiklens øverste billede
Bjørn Eyde og Daniel Dyhr Sørensen foran det tidligere værtshus Murphys Irish Pub & Sportsbar, som de er i fuld gang med at omdanne til en café. Foto: Kim Skovrup Andersen

Skødstrups kendte værtshus Murphys Pub & Sportsbar lukkede og slukkede i 2022 efter en årrække med flere forskellige ejere, men nu er der atter liv på adressen Bondehaven 17.

Det er de to venner Daniel Dyhr Sørensen og Bjørn Eyde, som i øjeblikket går til hånde i lokalerne, hvor det meste indmad er blevet hevet ud med undtagelse af baren og en hjørnesofa. Noget genopstår i genbrugt træ i den kommende forvandling af den tidligere brune bodega, der skal munde ud i café og bar med 40-45 siddepladser.

»Det her er i bund og grund startet som et hobbyprojekt, og vi har begge fuldtidsarbejde ved siden af. Vi fornemmer, at der mangler et sted her i Skødstrup, hvor folk kan mødes og komme ind for at sidde og få en god kop kaffe, øl eller et glas vin. Det er dét at skabe et nyt sted i byen, der driver værket,« siger Bjørn Eyde, da Din Avis Aarhus kigger forbi. 

Vi håber på at kunne åbne kort tid efter påske. Det er ambitionen.

Bjørn Eyde, Skødstrup

Han er oprindeligt uddannet kok, men har mest arbejdet som tjener og forpagter i ti år i restaurationsbranchen, som han forlod for flere år siden. 

»Vi håber på at kunne åbne kort tid efter påske. Det er ambitionen,« fastslår Bjørn Eyde.

Makkeren Daniel Dyhr Sørensen er et kendt ansigt i byen, da han gennem 15 år havde et autoværksted i Skødstrup.

»Vi har været i gang i en måned nu, hvor vi næsten har arbejdet uafbrudt, og så har vi trukket på alle vennerne. Vi har lige haft arbejdsweekend, hvor en del har hjulpet os, og nu begynder det at tage form. Jeg glæder mig rigtig meget, og det går den rigtige vej,« siger han og fortsætter: 

»Dét her er hjertet i Skødstrup, og vi får ikke en bedre beliggenhed. Her kører hele tiden mennesker forbi, og det er tæt på toget. Det er her, der er liv i Skødstrup, synes jeg.« 

De nye ejere bor begge i cykelafstand til den kommende café og bar.

Weekend-åbent

I første omgang er der åbent fredage og lørdage, og det er ejerne selv, som står bag baren. 

»Vi skal selv blive gode til arbejdsgangene og tegne DNA’en her på stedet, inden vi ansætter andre. Forhåbentlig får vi hurtigt behov for at ansætte folk og udvide vores åbningstider. Jeg tror på, vi har et stort potentiale i forhold til brunch og frokost - også om søndagen på sigt,« forklarer Bjørn Eyde. 

Efter Daniel Dyhr Sørensen og Bjørn Eydeoffentliggjorde nyheden på Facebook, er det væltet ind med positive tilkendegivelser. 

»Hvis den feedback, som vi har fået på sociale medier holder stik, så bliver det overvældende at åbne. Og det giver os en tro på, at vi kan blive et samlingssted i Skødstrup. Nysgerrigheden er stor og imponerende,« siger Daniel Dyhr Sørensen. 

Det vækker ikke bekymring hos makkerparret, at der er krisetider i branchen med mange lukninger. 

»Havde det nu været inde i selve Aarhus, vi skulle åbne, havde jeg nok sagt, at det var et rigtig dårligt tidspunkt. Men fordi vi har et godt koncept, og det er herude, hvor det virker til, at folk tørster efter et nyt sted, så er jeg ikke nervøs,« pointerer Bjørn Eyde.

Skødstrups nye café og bar er endnu ikke blevet navngivet. 

»Vi arbejder på det. Vi skal finde en rød tråd i det hele og komme på et navn, som vi er sikre på, folk godt kan li’. Der er kommet mange navne-forslag på Facebook, og dem tygger vi på lige nu,« siger Bjørn Eyde, som ikke vil gå i detaljer med menukortet, andet end at det kommer til at dufte og smage af Italien.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.