Bedste forretning at købe hus i Midtjylland

EDC har gjort udviklingen i boligpriserne de sidste 10 år op

Artiklens øverste billede

Set som et gennemsnit over de seneste 10 år er danske huse stort set steget lige meget i pris, uanset hvor i landet de ligger. Der hvor prisstigningerne har været størst, har de efterfølgende prisfald nemlig også slået hårdere igennem.
I Region Midtjylland har det dog bedst kunnet betale sig at købe hus, viser en beregning af de seneste 10 års boligprisudvikling, som EDC har lavet.
Hvis man i 1999 have købt en villa til en million kroner, ville den i dag være ca. 1.750.000 kroner værd næsten uanset, hvor i landet man havde købt for 10 år siden.
Havde man købt villaen i hovedstaden var den 2.340.000 kroner værd i 2007, men er i dag nede på 1.710.000 kroner. I Region Sjælland og Midtjylland ville villaen i dag være lidt mere værd, nemlig 1.790.000 kroner.

"Ser man snævert på boligen som investeringsobjekt, var den bedste forretning over de forløbne 10 år altså at købe en villa i Region Midtjylland eller i Region Sjælland", siger Lotte Andersen, der er afdelingsleder, statsaut. ejendomsmægler og valuar, MDE, i EDC Poul Erik Bech i Århus C.
"Men nu er det sådan, at danskerne køber bolig for at løse deres behov for tag over hovedet og for at skabe en velfungerende ramme om familiens hverdag, så de færreste tænker i om investeringen kan betale sig", fortsætter hun.


Kurven knækket

Skulle investerings-synspunktet gennemføres 100 procent, var det slet ikke for en million kroner villa, man skulle have købt i 1999, men derimod for en million kroner fritidshus i Region Sjælland. Det ville i dag være 2.420.000 kroner værd.
Eller endnu bedre: Et fritidshus i Region Hovedstaden, som skulle have været solgt i 2007 for 2.950.000 kroner, hvorefter pengene skulle geninvesteres i en villa i Region Nordjylland. I så fald var millionen blevet til 3.090.000 kroner i dag.

"Tallene viser, at den forskel, der blev skabt i boligformuerne mellem Øst- og Vestdanmark, i dag i væsentlig grad er udlignet. I hovedstaden, hvor man havde de største prisstigninger, har man efterfølgende også haft de største fald", fortæller Lotte Andersen.
"Det ses desuden tydeligt, at krisen på boligmarkedet begyndte allerede i 2006 i Region Hovedstaden, mens kurven først knækker for de øvrige regioner i 2007 og 2008. I Nordjylland ser vi stadig intet tydeligt knæk i prisudviklingen på villaer", siger hun.

Idet der er tale om indekserede priser, kan tallene ikke tages som udtryk for, at boligerne nu koster det samme over hele landet. De er et udtryk for, at den procentuelle stigning i priserne over 10 år nu stort set er ens – men at de absolutte priser stadig er forskellige.
En villa i Region Hovedstaden koster i dag i gennemsnit ca. 17.800 kroner pr. kvadratmeter, mens den i Region Nordjylland koster ca. 9.500 kroner pr. kvadratmeter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.