Papsøtre laver FoodArt

Artiklens øverste billede
FoodArt i sand forening. Christina Bech ses yderst til venstre, med papsøster Ann Kristensen ved sin side. Yderst til højre er Anette Juul, der også er fuldtidsansat i FoodArt.

Ansvaret var der, men friheden udeblev. Det fik de to papsøstre Ann Kristensen og Christina Bech til i 2008 at overtage den kantine, de allerede var ansat i. Mellemmanden blev skåret fra, og det er de to kvinder godt tilfredse med. Sammen driver de nu firmaet FoodArt, som styres fra køkkenet på Egå Gymnasium.
"Efter gymnasiet blev selvejende, gav det Eigil (Dixen, rektor på Egå Gymnasium, red.) mulighed for at overlade forretningen til os," siger Christina Bech.
Udover de to selvstændige kvinder udgøres FoodArt af endnu én fuldtidsansat, Anette Juul, samt to medarbejdere på deltid. Og selvom firmaet startede lige før finanskrisens indtog, så er det ikke et problem at få eleverne til fadene.

Ann Kristensen står for den administrative del af FoodArt.

Ingen finanskrise her

Ann Kristensen står for alt det administrative i FoodArt, mens Christina Bech, som er uddannet kok, regerer over madplanen.
"Vi laver alting fra bunden, og ingenting er færdiglavet," fortæller Christina Bech. Ann Kristensen fortsætter:
"Det kører fint rundt økonomisk. Vi har fået lavet en god forretning. Måske det er fordi man yder lidt mere, når det nu er for egen vindings skyld," siger Ann Kristensen.
De to madkunstnere kan sagtens finde opskriften på, hvorfor FoodArt fungerer økonomisk. De unge har masser af penge, mener de.
"Og så er det heller ikke særlig in med sådan en lunken madpakke," vurderer Ann Kristensen.

Christina Bech, kaldet Chris, er uddannet kok.

Boss er svært

Betænkeligheder var der meget få af, da de to papsøstre besluttede sig for at hoppe ud på det ubeskyttede marked som selvstændige. De vidste, hvilket ansvar der lå i vente, mens de drømte om den frihed, det samtidig ville give. Men rollen som boss ville de gerne være foruden.
"Der er bestemte tidspunkter, hvor man skal være boss. Mange gange er det ikke rart, men vi er jo kun os selv, så der er ingen vej uden om de svære beslutninger," forklarer Ann Kristensen.
I fremtiden arbejdes der på at sælge mere mad ud af huset, men i marts måned ligger årets største udfordring: 3. års-elevernes gallamiddag.
"Der forventes jo en del til den aften, og der er tryk på," fortæller Christina Bech, men Ann Kristensen supplerer:
"Men jeg har trods alt endnu ikke haft en dag, hvor jeg var træt af at skulle på arbejde."

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.