Danskere skal hjælpe indvandrere ind i foreningslivet

Flygtninge og indvandrere skal sluses ind i foreningslivet gennem kontakt til danske familier

Artiklens øverste billede
Susi Kirstine Sommer fra Frivilligcenter Århus er projektleder på familiementorprojektet, som skal få flere indvandrere og flygtninge til at deltage i forenings- og fritidsliv.

Hvor kan man gå til fodbold, yoga, syning eller dans? Hvad vil det sige at gå til spejder, og hvad kan man bruge biblioteket til? Det kan de fleste danskere svare på, men det er ikke indlysende for mange flygtninge og indvandrere, der ikke kender den danske forenings- og fritidslivskultur.
"Flygtninge og indvandrere, især pigerne, er ikke så aktive i fritids- og foreningsliv, og det vil vi gerne ændre på. Vi vil give dem samme mulighed for at deltage, som vi andre har," siger Susi Kirstine Sommer fra Frivilligcenter Århus.
Frivilligcentret har derfor taget initiativ til et familiementorprojekt, som skal bygge bro mellem danskere og indvandrere til fritids- og foreningslivet. Det vil man gøre ved at sætte danske familier sammen med indvandrerfamilier.
Familierne skal mødes en gang om måneden på skift i hinandens hjem til et måltid mad eller en kop kaffe, hvor de danske familier kan svare på spørgsmål omkring forenings- og fritidsliv.
Det kan måske være nemmere at nå flygtninge og indvandrere, hvis man sidder og snakker hele familien. Det at lave noget i fritiden er jo en familiebeslutning," siger Susi Kirstine Sommer fra Frivilligcenter Århus.
Familiementorprojektet har fokus på midtbyen og Viby, og Frivilligcenter Århus vil i den kommende tid gå i gang med at matche familier, enlige, unge og ældre danskere og indvandrere med hinanden ud fra så mange fælles forhold og interesser som muligt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.