Cappa satser på de økologiske vine

Målet er at godt 50 procent af de vine importerede vine med udgangen af 2010 er økologiske

Artiklens øverste billede
"I dag er det snarere sådan, at det er de økologiske vine, der er bedst". Økologisk vin har overhalet sit rygte og er i dag fremragende vine dyrket af erfarne vinbønder, forklarer Erik Claudi.

Økologiske vine var for 10 år siden, da Cappa Vin var nye på markedet, af tvivlsom kvalitet, der groft sagt smagte som rævepis.
Men i takt med at økologien er vundet frem og efterspørgslen efter økologiske vine er vokset, ser flere og flere af de store etablerede vinbønder potentialet i produktion af økologiske vine og det afsepjles i kvaliteten.
"Vi vælger at satse på de økologiske vine nu, fordi tiden er moden til det. Samtidig vil vi også gerne forny os. Allerede da vi startede op for ti år siden ville vi gerne have haft økologiske vine, men kvaliteten var simpelthen for ringe. Det smagte forfærdeligt, og det rygte klistrede til de økologiske vine gennem en årrække," siger Erik Claudi.
"I dag er det ikke en lille ideologiske vinbonde uden erfaring, der producerer økologisk vin. Det er de store etablerede vinbønder. Kvaliteten af den økologiske vin er derfor helt i top. For eksempel er den vin, der er kåret som den bedste hvidvin i Italien, en økologisk vin," forklarer han.
I første omgang importerer Cappa vin fra økologiske vinbønder i Sydafrika, Italien og Spanien, men flere vil komme til i løbet af året.
"Målet er, at cirka halvdelen af den vin, vi importerer, skal være økologisk, og når vi er gennem processen, vil jeg tro, vi får leveret fra omkring 15 forskellige økologiske vinbønder."
Ud over at satse på økologien har Cappa også omtanke for miljøet på andre måder, blandet andet gennem fokus på niljøvenlig transport af vinen.
" Vinene fra Italien bliver transporteret med tog til Danmark og det sparer en masse CO2 i forhold til transport med lastbil. Vinene fra Sydafrika sendes med skib helt til Århus Havn, og det giver også en meget stor CO2-besparelse," understreger Erik Claudi.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.