Planer om ny ungdomsklub vækker harme hos Hasle Fællesråd

Århus Kommune har planer om at placere en ny fritids- og ungdomsklub ved Rytoften 16 i Hasle. Det vækker harme hos Hasle Fællesråd, som allerede én gang har protesteret mod placeringen

Artiklens øverste billede
Sådan ser Århus Kommunes planer for Bispehave-området ud.

Hos Hasle Fællesråd er man langt fra tilfreds med Århus Kommunes planer om at placere en ny fritids- og ungdomsklub for 11-17-årige på Rytoften 16 ved Bispehaven i Hasle. De frygter blandt andet støjgener fra både knallerter og de unge selv.
"Og støj har vi allerede rigeligt af i forvejen," siger formanden for Hasle Fællesråd Ole Hejgaard Sørensen.
Fritids- og Ungdomsklubben er en del af Børneby Ellekær, som er Århus Kommunes plan om at gøre Ellekærskolen til et børnekulturelt centrum for alle børn i lokalområdet. Kommunen håber på den måde at gøre Ellekærskolen mere attraktiv og få vendt skolens faldende elevtal.

Fællesråd utilfredse

I kommunens planer flyttes de eksisterende tre dagtilbud på Bispehavevej til en ny daginstitutionsbygning på Ellekærskolens grund.
Den nye fritids- og ungdomsklub, som skal erstatte den nuværende klub på Bispehavevej 29, bliver i midlertid ikke flyttet til Ellekærskolen, som planen ser ud nu. Derimod skal klubben flytte til en ny bygning, der skal opføres på Rytoften, og den placering er Hasle Fællesråd ikke glade for.
"Vi har allerede én gang protesteret mod den placering, og vi er irriterede over, at det tilsyneladende bare skal gennemtrumfes, selvom vi er i mod," siger formanden for Hasle Fællesråd, Ole Hejgaard Sørensen, og fortsætter:
"Vi finder det besynderligt, at man ikke vælger at flytte fritids- og ungdomsklubben til Ellekærskolen ligesom dagtilbudene."

Valget af Rytoften

Begrundelsen for placeringen på Rytoften er fra Århus Kommunes side, at det er vigtigt, at et fritidstilbud til de ældre elever ligger centralt i Bispehaven, så de unge opfatter klubben som deres klub og tager ejerskab. Derudover vil et velfungerende fritidscenter generelt bidrage til integrationen i området og til at løse forskellige problemer mener kommunen.
Desuden mener de, at det er vigtigt, at fritidscentret fysisk adskiller sig fra skolen, fordi børn, der ikke er så stærke i skolen, på den måde har mulighed for at komme helt væk fra skolemiljøet og opleve succes i en anden sammenhæng.

Frygter støj og ballade

Hasle Fællesråd har i midlertid andre meninger om fritids- og ungdomsklubbens placering, og det er ikke kun støjgener, som fællesrådet frygter:
"Vi mener, at der i forvejen er alt for få grønne områder i Bispehave-området, og en placering på legepladsens areal ved Rytoften vil blot gøre det værre. Desuden er vi i Klokkerparken allerede nu plaget af nogle få grupper med en til tider truende og voldsom adfærd, og vi frygter, at der med placeringen på Rytoften vil opstå et miljø, hvor det problem øges markant," siger Ole Hejgaard Sørensen, som ser flere fordele ved at placere den nye klub ved Ellekærskolen:
"Ud over at vi undgår de ting, vi nævner i vores kritik, så er det da en fordel at børnene kan gå direkte fra skolen til fritidsklubben og at klubben får let adgang til Ellekærskolens eksisterende værksteder, lege- og sportspladser."
Hasle Fællesråd har indsendt en indsigelse mod placeringen af den nye fritids- og ungdomsklub og får 3. marts mulighed for at fremlægge deres kritik for Børn og Unge-udvalget.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.