75-årige Volmer Mortensen arbejder »til de ikke vil have mig mere«
En blodprop og en hjerneblødning slår ikke Volmer Mortensen af pinden, han arbejder fortsat i den samme butik efter 50 år.
50 år i samme butik. Det opnår 75-årige Volmer Mortensen 1. marts,
Hos Superbrugsen i Kridthøj møder man stadig den entusiastiske slagter, ligesom man har gjort de sidste 50 år.
»Nogle af de kunder, der kom her, da jeg begyndte, handler her stadig,« siger Volmer Mortensen.
På trods af en blodprop og hjerneblødning i 2017 er slagtermesteren stadig i hårdtarbejdende. Hans arbejdsplads beskriver ham som værende i godt humør, kvik i replikken og ferm til sit arbejde.
Arbejdsdagen er forkortet, og fuldtidsarbejdet er skiftet ud med 15 timer om ugen, men kunderne er glade, hver gang de ser ham.
Den dygtige slagter
Volmer Mortensens arbejdede i en periode på et slagteri og det er der en god grund til.
»Jeg ville lære at skære kødet ordentligt, og det finder man ud af på et slagteri,« siger han.
Brugsslagteren Volmer Mortensen er ved at have en god ide om, hvad en god slagter er lavet af.
»Man skal yde service og skære kødet pænt ud, så det præsenterer sig godt. At skære rigtigt betyder virkelig meget,« siger den erfarne slagter.
Efter sin tid i slagteriet tog han til Kvickly i Skive og derefter til Brugsen i Harlev fra 1970 indtil 1973, i det år startede han jobbet på Kridthøj, hvor han arbejder i dag.
For at fejre Volmer Mortensens 50 år i butikken, afholder Superbrugsen i Kridthøj reception for deres slagter, onsdag 1. marts klokken 10.00 til 12.00.
Slagteren, der bor i Lystrup, er sikker på, hvor længe han bliver ved.
»Til de ikke vil have mig mere,« siger Volmer Mortensen med et smil.
nln