Kom indenfor i Markedshallen Nicolinehus
Avisen var forbi på første officielle åbningsdag for Markedshallen Nicolinehus.
Gæsten er centrum i Markedshallen Nicolinehus på Aarhus Ø.
Sådan føles det, når man sidder på de mørke træstole i midten af den nye madhal. De fleste madboder er bygget ind i væggen af hallen, mens to barer gør gæsterne selskab i det fri.
»Det er kæmpe stort at åbne i Nicolinehus. Vi er valgt, fordi Nicolinehus synes, vi er nogle af de bedste i Danmark til at lave burgere. Det er et kæmpe klap på skulderen,« siger Darren Beetson indehaver af Antagonist Burger.
Den nordisk-minimalistiske stil går igen over alt, men brydes af madbodderne. Der får restauratørerne lov til selv at indrette. Faour spiller ind med farverige tegl, der bryder betonets monotone gråudtryk.
»Nicolinehus er ikke en nem udfordring, fordi der er en vis standard at leve op til, man kan ikke gøre noget halvt. Det skal være rigtigt godt, og det skal være ordentligt. Derfor er jeg rigtig beæret over, at vi har fået lov til at komme herind og være sammen med alle de gode,« siger Mustafa Faour indehaver af Faour.
Falafel-kongen fortæller, at det er spændende at lave mad i Nicolinehus, fordi man ikke kan lave et »la-la-produkt,« fordi ens navn står på spil.
Træningsaften
Markedet føles som en gammel industrihal, der er lavet om til et hip madsted, selvom bygningen lige er blevet opført. En platform bygget af træ troner op i midten af hallen, deroppe kan gæsterne sidde mere privat eller med større grupper.
Mandag den 6. februar er den officielle åbningsdag, men boderne arrangerede en testaften dagen inden. Her mødte familie og bekendte til madstederne op for at prøve konceptet af.
»Det blev væltet, der var proppet - ikke kun her, men i hele huset. Jeg havde ikke planlagt, at der ville komme så mange gæster. Jeg forventede bare mine egne gæster, så jeg var her kun sammen med min lillebror. Det var meningen, at jeg skulle tale med min familie, når de lykønskede os, men det havde jeg virkelig ikke tid til,« siger Mustafa Faour og griner.
Boderne blev tryktestet. Middagsbølgen af gæster, på den egentlige åbningsdag, er ikke så travl som dagen forinden, men de fleste boder er glade for, at der er mulighed for at slappe mere af i dag, men de regner med at få travlt om aftenen.
»Vi har samlet et virkelig skarpt hold af madaktører, som alle virkelig gør sig umage med deres madhåndværk. Der er stadig et par ledige lejemål, og vi får også løbende ansøgninger, men det er vigtigt, at vi vælger koncepterne med omhu,« siger Jonas Syversen Kring kommerciel direktør for Markedshallen Nicolinehus.
I alt er der 13 boder, 11 tilbyder mad og de sidste tilbyder drikkevarer.