Trige plaget af uro: Så nu kalder borgere på Natteravnene

Graffiti, stjålne scootere og tyveri plager Trige, oplever en gruppe borgere. Derfor indkalder de nu til møde for at finde løsninger på problemerne.

Artiklens øverste billede
Borgerne bliver frustreret over, at deres opgange ikke er sikre. Privatfoto

»Grundet den seneste uro.«

Sådan står der skrevet i invitationen til et informationsmøde, som en håndfuld borgere i Trige har taget initiativ til. De er trætte af, at nattelivet i byen er præget af graffiti, stjålne scootere og hærværk.

Borgerne oplever, at det er unge, der skaber problemerne, og derfor er Natteravnene også indkaldt til mødet.

»Med alle lukningerne af klubber og tilbud her i oplandet ser vi, at de unge keder sig og hænger ud i vaskekældre eller på gaden,« siger Daniel Videbæk, borger i Trige og del af initiativ-gruppen, til Din Avis Aarhus.

Heller ikke postkasserne får lov at hænge. Privatfoto

Nattens ravne

En veletableret organisation, der underviser de folk, som melder sig frivilligt. Sådan fungerer Natteravnene, som er en gruppe af mennesker, der har en ambition om at gøre nattelivet mere trygt. Både for dem, som ofte bruger det, og for dem, der ikke gør.

»Vi har egentlig ikke flere beføjelser, end når folk går en tur med deres hund. Hvis man tror, at problemerne kan løses med en gruppe ansvarlige voksne, så passer natteravnene perfekt,« fortæller Jacob Sollerup, som er foreningskonsulent for Natteravnene.

Natteravnene bliver kontaktet af borgere i lokalsamfund, der føler, at der er nogle problematikker i aften- og nattelivet, hvor politiet eller andre myndigheder ikke skal indblandes. Organisationen arrangerer på den baggrund et informationsmøde, hvor borgere kan fortælle om de problemer, som de oplever.

Det er sådan, borgerne i Trige har gjort. De ønsker at finde ud af, om Natteravnene er den rigtige løsning til de problemer, som de oplever i byen.

»Vi oplever, at det er flere grupperinger af unge, som holder til i opgange og kældre. De keder sig, og så går det ud over facaderne på bygninger. Vi har mange problemer med graffiti,« siger Daniel Videbæk og fortsætter:

»Desværre oplever vi, at overvågningen fra boligforeningen ikke ”virker,” når der har været graffiti. Derfor håber vi på, at Natteravnene kan hjælpe være en løsning.«

Alternativet

Natteravnene oplever, at der ikke altid er brug for organisationen men i stedet andre tiltag med flere beføjelser.

»Hvis det er alvorligere problemer som systematisk kriminalitet, så er det ofte bedre at inddrage SSP-medarbejdere eller politiet,« siger Jacob Sollerup.

Boligkvarteret investerer i overvågning, men det er ikke altid, at det virker. Privatfoto

Når Natteravnene arrangerer informationsmøder som i Trige, er det derfor ikke kun for at starte en ny afdeling op, men lige så meget for at rådgive samfundet om, hvad der passer bedst ind. Samtidig er det vigtigt for Jacob Sollerup at fortælle, hvad der gør Natteravnene til noget specielt.

»Jeg vil spørge ind til de problemer, som samfundet oplever, og fortælle, at Natteravnene kan noget andet end en gruppe bekymrede forældre, der beslutter sig for at gå ture om natten. Natteravne bliver undervist i, hvordan de skal håndtere de unge, samtidig sorterer vi også i, hvem der kan blive natteravn - det kræver ofte mere end bekymring for lokalsamfundet,« fortæller Jacob Sollerup.

Borgerne i Trige håber på, at der vil være opbakning til aftenen og få nogle alternativer til den nuværende situation på bordet. Mødet i Trige finder sted på Bjørnshøjvej 1, torsdag, 9. februar, fra klokken 19.00 til 21.00.

»Alle er velkommen til at møde op og fortælle om, hvordan de ser problemerne i byen,« siger Daniel Videbæk.

De unges klubber og tilholdssteder lukker, det betyder, at de ikke længere har et sted at hænge ud. Privatfoto
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.