Bundsgaard til borgermøde om Kongelunden: Intet parkeringshus og ingen budgetoverskridelser på stadion

Borgmesteren fastslog på borgermøde, at der arbejdes på at aflaste omkringliggende villaveje i Kongelunden-projektet med flere parkeringspladser og omlægning af trafik.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) var med til at præsentere udviklingsplanen for Kongelunden ved et borgermøde den 24. januar. Foto: Kim Skovrup Andersen

»Det har været en præmis for hele projektet fra dag 1, at vi har en ambition om at lave flere parkeringspladser i Kongelunden. Det gør vi ud fra et ønske om at tage trykket af lokalområdets villaveje, når der er store begivenheder.«

Sådan lød det fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) til tirsdagens borgermøde i multisalen på Aarhus Atletik- og Løbeakademi på Havreballe Skovvej.

Den var godt pakket med interesserede og engagerede mennesker, der havde et hav af spørgsmål til udviklingsplanen for det store projekt, som blev præsenteret.

Her var det især infrastruktur og parkering, som lå hovedparten på sinde, og det slog til tider gnister.

Multisalen på Aarhus Atletik- og Løbeakademi på Havreballe Skovvej var fyldt til bristepunktet til borgermødet. Foto: Kim Skovrup Andersen

»Vores fælles ambition er at få flere til at tage kollektiv trafik eller cykle og gå. Men der vil stadigvæk være nogle, som vælger at tage bilen, og der skal vi sørge for, at den trafikafvikling og den parkeringssituation bliver bedre, end den der er i dag. Det er dét, der er ambitionen,« fastslog borgmesteren.

1.000 nye p-pladser

Planen peger på, at der skal skabes 1.000 ekstra parkeringspladser i området fordelt på 240 skråpladser på Kongevejen samt 100 almindelige længde parkeringspladser. Desuden skal Jydsk Væddeløbsbane i fremtiden rumme 700 parkeringspladser.

Dette oversigtskort viser, hvor Kongelundens styregruppe pnsker at placere de forskellige bygninger og elementer i området. Illustration: Kongelunden

»Vi ønsker at skabe bedre parkeringsforhold i området, end det er tilfældet i dag. Vi vil også gerne fredeliggøre villavejene, så det tryk, der er i forbindelse med afvikling af store begivenheder, bliver mindre. En del af løsningen er beboerparkering.«

En anden del af løsningen på trafikkaos ved store begivenheder er fjernparkering og shuttlebusser.

»Fjernparkering og shuttlebusser er noget af det, vi kommer til at kigge på. Vi skal ikke have et parkeringshus, for det skal helst være fyldt op hver eneste dag, for at der er en fornuftig økonomi i det,« sagde Jacob Bundsgaard.

Det kommende fodboldstadions økonomi blev også vendt, og her var der interesse for at høre, om skatteborgerne skal finansiere eventuelle prisstigninger i et inflationsramt marked. 

»Det er relativt robust projekt, hvor vi har fået omfangsrig rådgivning, om stadion er bygbart til prisen. Vi skal sikre os, at det komme til at holde sig indenfor økonomien. Oplever man på et tidspunkt, at det ikke kan lade sig gøre, så skal man lave reduktioner i projektet. Det skal holdes på 650 millioner kroner, der er ikke flere penge,« sagde Jacob Bundsgaard.

Han glædede sig over fremmødet:

»Der har været nogle gode perspektiver, og der blevet sået nogle frø. De her overgangsfaser er afsindig vigtige. Infrastruktur og parkering bliver nogle vigtige balancer at finde. Vi skal gøre os umage med at finde de rigtige løsninger. Det, der er så vidunderligt ved det her område, er, at det er stort og kan rumme både det vilde og det rolige,« lød det fra borgmesteren.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.