Her bygges stort p-hus i Aarhus

Planer om nyt p-hus i Sydhavnen i Aarhus er sendt i offentlig høring.

Artiklens øverste billede
Sådan er det planen, at det nye parkeringshus Kulhuset skal se ud. Illustration: Aarhus Kommune

Aarhus Byråd har behandlet planen for, hvordan det kommende parkeringshus Kulhuset i Sydhavnen i Aarhus kan komme til at se ud, og nu får aarhusianerne mulighed for at komme med deres mening i en offentlig høring.

Ifølge en pressemeddelelse fra Teknik og Miljø i Aarhus Kommune lægger lokalplanen op til, at parkeringshuset skal blive en attraktion i det nye kvarter. Tagetagen er udformet som et landskab og indrettes med beplantning, udsigtssteder og plads til, at man kan slå sig ned og nyde området fra toppen. 

»Vi gør en dyd ud af at bygge videre på historien, så vi bevarer den urbane og kreative stemning, som i forvejen er i Sydhavnen. Det er en kæmpe foræring, at man allerede kan fornemme sjælen og det levede liv i den del af Aarhus. Og så skal bygningen bidrage til bylivet, vi gerne vil fremme i området, samtidig med at vi løser det parkeringsbehov, som kvarterets medarbejdere og besøgende helt naturligt vil have,« siger Nicolaj Bang (KF), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Det røde område markerer, hvor det nye parkeringshus kommer til at ligge. Kort: Aarhus Kommune

Tagfladen vil kunne tilgås fra terræn via ramper og trapper og bliver desuden forbundet med Kulbroen, som er den kommende gangforbindelse på den gamle kulkranbro. Den vil via en ny bro over Spanien give direkte adgang til Frederiksplads og videre til Bruuns Galleri og Aarhus Hovedbanegård, så havneområdet bliver bundet sammen med midtbyen.

Forslaget til lokalplanen lægger op til, at selve huset bliver i seks etager med med plads til 800 parkeringspladser. Facaden følger tagets form og bliver lavere mod byrum i mindre skala og højere mod høj bebyggelse. Parkeringshuset beklædes i rustrøde farver, f.eks. i stål eller aluminium, så det passer til eksisterende og nye bebyggelser i Sydhavnen, der er opført i røde teglsten. 

»Kulhuset bliver en del af Aarhus’ skyline, og derfor er det særligt vigtigt for mig, at det er nøje afstemt med omgivelserne. Det synes jeg er lykkedes her, hvor byggeriet ikke er så højt, ligesom facaderne kommer til at passe til områdets lidt rå udtryk,« fortsætter Nicolaj Bang i pressemeddelelsen. 

Byrådet har netop godkendt lokalplansforslaget til høring blandt aarhusianerne. Her kan borgere, virksomheder og interessenter give deres input til det kommende byggeri. Høringen vil vare i otte uger og vil være tilgængelig på her.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

jwh

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.