Nu får idrætscenter stort løft og bliver "vendt rigtigt"

Lystrup Idrætscenter skal nu moderniseres for 36 millioner kroner.

Artiklens øverste billede
Lystrup Idrætscenter blev udvidet i 1990. Nu skal det gøres mere lyst og åbent, og et af områderne skal se omtrent sådan her ud. Visualisering: Arkitema Architects

»Hvis alt går vel, kan vi gå i jorden engang til efteråret.«

Sådan sagde formand for Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter, Lauge Dehn, til Din Avis Aarhus i starten af januar 2021.

Alt gik ikke vel i forhold til en planlagt modernisering af idrætscentret på Lystrup Centervej. Først kom en coronavirus i vejen, og det blev ikke meget bedre, da pandemien ebbede ud. 

Nu er økonomien, trods inflation og andre dårligdomme, faldet på plads. Idrætscentret i Lystrup skal moderniseres. En totalentreprise er i denne måned blevet underskrevet. 

»Status er, vi går gang med at bygge i begyndelsen af februar måned. Vi er klar til at tage det første spadestik,« siger Lauge Dehn til Lokalavisen Aarhus. 

En kommende multihal giver flere nye muligheder og skal blandt andet byde på spring- og rytmefaciliteter. Visualisering: Arkitema Architects

Vender forkert

Den forventede pris på moderniseringen har ændret sig mere end én gang. 29 millioner kroner. 31,5 millioner kroner. Den endelige pris bliver ifølge Lauge Dehn omkring 36 millioner kroner. 

Aarhus Kommune har givet over ni millioner til projektet. Hvordan projektets økonomi i øvrigt er skruet sammen, er Lauge Dehn ikke meget for at tale om.

»Det, er jeg ikke klar til at fortælle om, og jeg kan heller ikke fortælle, hvorfor jeg ikke kan fortælle det, men det vigtigste er, at økonomien er på plads,« siger han.

Ifølge Lauge Dehn vender idrætscentret, som det er konstrueret nu, principielt forkert. Gæster bliver mødt af en murstensvæg, når de ankommer fra Lystrup Centervej. Der skal derfor laves et nyt indgangsparti, ligesom centret skal gøres mere lyst og åbent. 

Det skal være slut med, at gæster bliver mødt af en stor rød mur, når de ankommer til Lystrup Idrætscenter. Foto: Privat
Sådan skal den nye indgang til idrætscentret i Lystrup se ud. Visualisering: Arkitema Architects

Med moderniseringen følger blandt andet også fitnesscenter, multihal med spring- og rytmefaciliteter, ny café og lokaler til e-sport. 

På lystrup-idraetscenter.dk opfordres Lystrup-borgere til at støtte byggeprojektet økonomisk. Bidrag fra private er dog ikke alfa og omega, lyder det.

»Det er klart, at vi gerne vil have lokale til at bidrage, men det er ikke sådan, at projektet er afhængigt af det. Det, vi godt kunne bruge penge til, er møblement og indretning af den nye café,« siger Lauge Dehn. 

Samlingspunkt

Der er sket en enkelt ændring i forhold til de oprindelige planer for at modernisere idrætscentret, oplyser Lauge Dehn.

»Der bliver ikke squashbaner. Det bliver i stedet et stort rum til gymnastik. Det skyldes udelukkende, at behovet er ændret,« siger han.

Hvad forventer du, at et moderniseret idrætscenter kommer til at betyde for Lystrup?

»Jeg håber og tror, det bliver et samlingspunkt for idrætten. Vi får et nyt motions- fitnesscenter, vi får springgymnastikken ned i hallen, vi får større samling på idrætten. Vi får en bedre haludnyttelse, fordi vi får et opvarmningsrum på nederste etage, så vi primært kan bruge hallen til træning og kamp.«

Er du bekymret for, at projektet kan gå i stå på grund af de uforudsigelige tider, vi lever vi?

»Vi har en meget forsigtig holdning til, hvordan vi bruger pengene og hvilke risici, vi løber, og vi ville være sikker på, at vi havde alt på plads. Det har vi nu, og vi er nu nået til, at vi kan komme i gang.«

Årets borger i Lystrup i 2022, Lauge Dehn. Foto: Privat

Lauge Dehn blev i oktober sidste år kåret som ”årets borger” af Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd. Hæderen tilfaldt ikke mindst 72-årige Dehn for hans mangeårige indsats for at drive og udvikle idrætscentret i Lystrup. 

Lystrup Idrætscenter blev bygget i 1973, dengang som Lystruphallen. Navneskiftet fandt sted i forbindelse med en udvidelse i 1990. 

Andelsforeningen Lystrup Idrætscenter er en selvejende institution, som ejer og drifter idrætsfaciliteter i Lystrup Idrætscenter.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.