Markedshallen Nicolinehus slår dørene op i næste uge - og holder stor åbningsfest til marts
Kommerciel direktør melder om alt udsolgt af stadepladser i Markedshallen, der slår dørene op 6. februar.
Det bliver noget af et madmekka, som er ved at være klar til åbning på Aarhus Ø.
Markedshallen Nicolinehus er navnet på stedet, der slår dørene op mandag 6. februar, oplyser Jonas Syversen Kring, som er kommerciel direktør i foretagendet, hvor der i den seneste tid løbende er blevet meldt madaktører ud.
Planen er, at der skal være fokus på lokalt håndværk og globale smagsoplevelser i Markedshallen, hvor der kommer til at være 12 unikke madaktører og to barer til at starte med.
»Vi har samlet et virkelig skarpt hold af madaktører, som alle virkelig gør sig umage med deres madhåndværk. Der er stadig et par ledige lejemål, og vi får også løbende ansøgninger, men det er vigtigt, at vi vælger koncepterne med omhu, så vi får skabt en attraktiv destination for både lokale, turister og børnefamilier,« pointerer han overfor Din Avis Aarhus.
Inspirationen til Markedshallen kommer forskellige steder fra:
»Det har projekt har været længe undervejs, og vi har været ude og rejse for at besøge madhaller. Her er vi blevet meget inspireret af madmarkeder i Sydeuropa men også af de mere lokale markeder i Danmark, Norge og Sverige, som er tættere på vores madkultur,« siger Jonas Syversen Kring.
Den kommercielle direktør forklarer, at der er blevet håndplukket indenfor madhåndværkskategorier, som man synes, der mangler på Aarhus Ø og generelt i Aarhus.
»For os er det vigtigt, at når man kommer ud til vores hus, så skal der ligesom være en årsag til, hvorfor man tager herud. Målsætningen er, at man i Markedshallen skal få det bedste af det bedste, men det skal være i øjenhøjde. Det skal ikke ses som et dyrt hus eller eliteprægede Michelin-sted i forhold til gastronomien. Herude skal man kunne få de bedste madoplevelser, hvor tingene bliver lavet fra bunden med gode ingredienser, som skaber en smagsrejse ud i verden. Det er vores tilgang til det, og vi prøver at gøre os umage i alle processer af det her projekt,« fastslår Jonas Syversen Kring, der oplyser, at Maerkedshallen kan rumme op til 500 gæster indenfor og 300 udenfor.
Der er ved at blive udviklet en unik gin med Njord Gin, der passer til huset, og så er der en øl på vej.
»Vi vil udvikle vores egen øl sammen med Carlsberg med hjælp fra vores kokke, så det passer til vores restauratører. Jeg tror, det bliver den første af mange, for vi har fire tanke med plads til 500 liter i hver,« forklarer han.
Et hav af håndværkere knokler i øjeblikket for at blive klar til 6. februar, og senere er det meningen, at der holdes en stor åbningsfest i marts.
»Vi kommer til at lave masser af events. Alt fra skaldyrsfestival, julemarked til langbordsmiddage og vinsmagninger,« fortæller den kommercielle direktør.
Åbningstiderne i Markedshallen er hver dag fra klokken 11.30 til 21 for madboderne og til omkring midnat for barerne. Købmand og bager åbner allerede klokken 7.