Skolelukning er stadig i spil

Formanden for Børn og Unge-udvalget forventer, at en skolelukning i det vestlige Aarhus bliver en del af budgetforhandlingerne. Venstre nævner det som en mulighed, Socialdemokraterne vil ikke tage stilling

Artiklens øverste billede
Arkivfoto: Thomas Lekfeldt /Ritzau Scanpix

Selvom forslaget om nye, store skoledistrikter i Aarhus efter massive protester blev fjernet fra sparekataloget, så er passagerne om eventuel skolelukning i Aarhus Vest stadig i spil.

Gert Bjerregaard (V) bekræfter, at lukning af en folkeskole i det vestlige Aarhus kan blive en del af budgetforhandlingerne.

"Vi har ikke lagt os fast, men det er noget, der kan komme i spil," siger Gert Bjerregaard.

Tidligere i debatten har Venstre været ude og pege på, at en lukning af Ellekærskolen på Jernaldervej kan blive en nødvendighed.

"Vi har som sagt ikke lagt os fast endnu, men en mulighed kan være at lukke Ellekærskolen som folkeskole og udelukkende gøre den til specialskole. Så vil der naturligt gå et større antal elever til Tovshøjskolen, og på den måde kan vi både styrke økonomien og styrke de faglige miljøer i vestbyen," siger Gert Bjerregaard og tilføjer:

"Det kræver jo også at dem, vi forhandler med, vil være med. Men det bliver en del af de forhandlinger, vi skal i gang med i de kommende uger."

I sparekataloget blev et alternativt forslag om at flytte specialskolen Stensagerskolen ind på Tovshøjskolen også lagt frem. Dermed vil Tovshøjskolen blive lukket som folkeskole.

"Det er ikke den løsning, vi har peget på i første omgang. Men viser det sig, at det kan være en gangbar vej, så er vi lydhøre over for det. Vi har en bunden opgave nu, hvor vi skal spare, og så ser vi på de muligheder, der er," siger Gert Bjerregaard.

Socialdemokraternes Anders Winnerskjold vil ikke på forhånd tale om skolelukning i Aarhus Vest.

"Det kan jeg ikke tage stilling til på nuværende tidspunkt. Men alle partier kan jo bringe det med til forhandlingsbordet, de har lyst til. Jeg synes, det er lidt hensynsløst at tage sådan en debat i offentligheden, inden høringen er overstået. Det skal man i stedet henlægge til forhandlingsbordet, når alle høringssvar er læst og danner grundlag for en diskussion," siger Anders Winnerskjold.

Radikale ser potentiale

Ifølge formanden for Børn og Unge-udvalget, Eva Borchorst Mejnertz (R), bliver en skolelukning i det vestlige Aarhus en del af forhandlingerne.

"Det er noget, jeg forventer, at nogle partier vil pege på i budgetforhandlingerne. Det er ikke noget, vi peger på i Det Radikale Venstre. Jeg mener, man skal tænke sig godt om, hvis man vil lukke en skole i vest. Det er vigtigt, at de øvrige skoler, som er velfungerende, ikke rammes," siger Eva Borchorst Mejnertz og tilføjer:

"Jeg ser derimod et stort potentiale i Ellekærskolen. Egenskole-procenten er kun på 18, så det vil sige, at rigtig mange forældre i distriktet vælger en anden skole end distriktsskolen til deres børn. Så der er et kæmpestort potentiale for at få flere lokale, ressourcestærke elever derud."

Den radikale byrådspolitiker vil gerne have reglen om maksimalt 20 procent sprogstøttebørn på en årgang til også at gælde på Ellekærskolen og Tovshøjskolen. De to skoler er i dag fritaget for den regel.

"Den regel skal også gælde på Tovshøjskolen og Ellekærskolen. Hvis vi skal give de her to skoler en chance," siger Eva Borchorst Mejnertz.

Hun opfordrer til, at man har is i maven, hvis man har skolesøgende børn i området.

"Der er så meget på bordet lige nu. Og der bliver stillet spørgsmål og indsendt høringssvar. Det er vigtigt, at man har is i maven og ikke reagerer på frygt. Vi har brug for høringssvar, der er oplyste. Høringssvar uden fakta kan støje for meget. Men man skal komme med det, man har, hvis det er brugbart og konstruktivt," opfordrer Eva Borchorst Mejnertz.

Der er høringsfrist for det oprindelige sparekatalog den 12. september kl 12.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.