Madanmeldelse: Café Faust - jyske portioner, venlighed og ikke mindst god og ærlig cafémad

Aarhus Update har været på besøg hos Café Faust ved åen. Og det var en succes

Artiklens øverste billede
Café Faust.

madanmeldelse Endnu en solbeskinnet dag trak turister og aarhusianere til åen i Aarhus. Vi havde bestilt bord indenfor på Café Faust til frokost. Det var ikke muligt, at reservere bord udenfor, men der var heldigvis plads til os. Vi føltes os velkomne lige fra starten, hvor det smilende personale tog imod os.

Under en af de mange parasoller tog vi plads i skyggen og fik straks menukortet i hånden.

Håndpillede rejer uden den fede mayo

Til at starte med fik vi en rejemad til 135 kroner. Håndpillede rejer, hjemmerørt mayonnaise, salat, tomat, citron og dild på toppen. En flot anretning med mange rejer. De var velsmagende. Det hjemmelavede brød var smurt med en anelse smør. Der var begrænset mængde mayonnaise. Den var hjemmelavet og på ingen måde fed. Dejligt stykket ikke var overdynget med en fed mayonnaise. En rigtig sommermad fik os godt fra start.

Rejsemaden.

Dertil drak vi Bellingham Chardonnay fra Sydafrika til 75 kroner glasset. Vinen blev hældt op inde i baren. Jeg kan nu bedst lide, at det bliver skænket ved bordet. Men sådan er det. Glasset fejlede intet. Frugtrig, fyldig og en rund smagsoplevelse. Den passede godt til rejerne.

De næste retter

Da rejemaden var spist, blev de næste to retter serveret. Ristet rugbrød med lakserilette og rejer samt en salat med kylling og bacon. Dertil bestilte vi to øl. En Grimbergen blonde og en Kronenbourg 1664 hvede.

Frokostens vinder var lakserilette

Ristet rugbrød med lakserilette og rejer, urtedressing, syltede rødløg, salat og semi-dried tomater til 125 kroner. Samspillet med den fede fisk og syre var godt afstemt. Det var en frisk ret, hvor der var godt med lakserilette. Rugbrødet var pænt sprødt, og de syltede rødløg gav en god smag til retten. En meget velsmagende ret, hvor der ikke var en finger at sætte på noget.

Ristet rugbrød med lakserilette og rejer.

De er ikke nærige på Faust

Salat med kylling og bacon hed den næste ret. En kæmpe portion blev serveret. Og kylling var der meget af. Faktisk så meget, at det var svært at se salaten. Når vi gravede lidt ned i den dybe tallerken, var der sprød salat, kogt perlebyg vendt med syltede rødløg, semi-dried tomater, revet gulerod, oliven, parmesan, brødcroutoner og urtedressing.

Baconen var sprød og brødcroutoner velsmagende og godt sprøde. Efter min mening var der for meget forskelligt i salaten. Ingen af dem kom rigtig til sin ret. Hver for sig smagte det rigtig godt, og urtedressingen kæmpede for at binde salaten sammen.

Salat med kylling og bacon.

Vi må sige, at 125 kroner for denne portion er en lav pris, og vi måtte lade noget af salaten gå ud igen, da den simpelthen var for stor. De to stykker hjemmebagt brød smagte godt men måtte også turen tilbage til køkkenet, da vi var blevet mætte.

Prisen

Vi betalte i alt 668 kroner for tre retter mad, to glas hvidvin, to øl og vand. Råvarerne og tilberedningen fejlede intet, og priserne for maden er helt i orden, grænsende til det lave, når du holder det op mod portionsstørrelserne.

Min vurdering

Der er ingen tvivl om, at man får noget for pengene hos Café Faust. Det er store og mættende portioner, der serveres. Det er mad du ved hvad er. Mange komponenter går igen i de forskellige retter, så det kræver få råvarer, og dermed er der sikkerhed for friskhed i råvarerne. Det smager godt. Personalet har en stor viden. Uanset hvem du spørger, så kender de menukortet og ved, hvad retterne indeholder. Respekt for det!

Gæster ved åen.

Desuden er bemandingen god. Der er mange til at servere, og på intet tidspunkt manglede vi noget. Alle var imødekommende, venlige og opmærksomme.

Café Faust er velbesøgt - og med god grund. Er du på jagt efter en god frokost ved åen, så er Café Faust bestemt et besøg værd. De er sig selv, og holder fast i af de er en café, hvor du får god og velsmagende cafémad, uden så meget snobberi. En sikker havn, hvis du er til cafémad ved åen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.