Alt går i kage for Jon

På lørdag bliver Jon Edlund fra Risskov landskendt, når sæsonens første 'Den Store Bagedyst' bliver sendt på DR1

Artiklens øverste billede
Jon Edlund - nummer to fra venstre - i snak med tre af de andre deltagere. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Når DR's seersucces 'Den Store Bagedyst' toner henover skærmen på lørdag er der en lokal deltager med. Det er den 25-årige lærer-studerende Jon Edlund fra Risskov.

"Jeg meldte mig til 'Den Store Bagedyst', fordi jeg tænkte, at det kunne være super super sjovt at være med. Jeg så tilfældigt et Facebook-opslag i december om, at der blev søgt efter deltagere, så det var meget spontant," siger han.

Jon Edlund var gennem flere castinger, før han var blandt de sidste ti udvalgte.

"Vi var 300 til den første casting, og det var sgu sjovt og hyggeligt. Jeg troede ikke, jeg gik videre, fordi folk var helt vildt dygtige. Der stod jo små mesterværker linet op på et langt bord. Jeg er faktisk meget bedre til at lave mad, end jeg er til at bage. Jeg har lavet mad, siden jeg var helt lille dreng, og det har været en fordel for mig, fordi jeg tidligt har fået en sans for smag. Til slutcastingen var vi 24 tilbage, og jeg blev meget overvældet og overrasket, da jeg fik at vide, at jeg var blandt de sidste ti," fortæller han.

Årets ti deltagere til 'Den Store Bagedyst'. Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

"Det, jeg synes er lækkert ved at bage kager, er, først og fremmest, at jeg kan lave noget, jeg kan dele med mine venner og familie. Det synes jeg er det dejligste. Der er ikke noget som følelsen af at have bagt et eller andet, som man er mega glad for og stolt af og lagt meget energi i og så servere det. Og så få sådan en wauw-efekt over folk, der er imponeret," lyder det fra den lærer-studerende.

Optagelserne foregik fra april til juni, og resultatet kan ses de kommende ni lørdage på DR1 klokken 20.

"Jeg har ikke meldt mig til programmet, for at det skulle være spingbræt til noget. Men jeg har en drøm om at starte mit eget på et tidspunkt, fordi jeg elsker at lave mad og bage kager. Og det vil jeg da gerne kunne leve af på et tidspunkt. Det kunne være en food truck eller en café, og det håber jeg min tv-optræden vil kunne gavne på en eller anden måde. Jeg kunne da også godt tænke mig at lave mere TV, for det har været sindssygt sjovt at være med i bagedysten," siger Jon Edlund, der er spændt på det første program på lørdag.

"Jeg skal se programmet hjemme hos min mor i Risskov med den nærmeste familie og venner. Det er dem, der har fulgt mig i hele forløbet og ved, hvor frustrrende det har været at være sammen med mig og blive tvangsfodret med smagsprøver på alle de kager, jeg har bagt," siger han med et smil.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

Årets bagedyst

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.