Velbekomme: Fisker vender hjem til Åbyhøj med sit madværksted

Slagter Fisker er tilbage i Åbyhøj efter en kort årrække i Tilst

Artiklens øverste billede
Fisker's Madværksted har markeret åbningen med et stort banner og flag ved Viby Ringvej. Fra venstre mod højre er det: Astrid Fisker, Johannes FIsker og Tina Jensen.

Det er en gammel kending, der vender hjem til byen, hvor det hele startede.

44-årige Johannes Fisker lukkede sin bedstefars kendte butik på Vibyvej i Åbyhøj tilbage i 2012, hvor de nåede at fejre 65 års fødselsdag. Siden har han været i Tilst i tre år, men da der skulle bygges lejligheder i de bygninger, var han nødsaget til at finde nye lokaler.

Derfor var glæden stor, da slagteren fandt ud af, at der var mulighed for at vende hjem til fødebyen, hvor han bor i hus med familien på Åby Bækgårdsvej.

For nu er det lykkes, og han har sammen med sin kone Astrid nu åbnet Fisker's Madværksted på Klamsagervej i Grönes Cafés tidligere produktionskøkken.

"Det er sgu da lidt hyggeligt at komme hjem. Det er det altså. Beliggenheden er helt fantastisk. Jeg har hørt, at der kører mellem 35.000 og 40.000 biler forbi os her på Viby Ringvej hver eneste dag, så det er nærmest en helt strøgpræget butik, vi har her i forhold til Tilst. Og så har vi oplevet, at Tilst-kunder også gerne kører her til Åbyhøj. Når gamle kunder, som vi har handlet med i mange år, kommer igen, er det fedt. Det er rart, at det man lavede før, kan de stadig huske. Vi forsøger at være omhyggelige og lave tingene ordentlige," fortæller Johannes Fisker, der i 2001 overtog sin bedstefars butik, som han også blev udlært i.

Familie-ånden lever

Og det er stadig Fisker Seniors-ånd, der hersker:

"Alt er hjemmelavet, og vi går ikke på kompromis, for så vender den gamle sig i graven," siger han med henvisning til sin bedstefar og læremester. I dag er det hans onkel, som holder et vågent øje med butikken.

Danmarks bedste

Som slagter i dagens Danmark er det vigtigt at skille sig ud for at overleve.

"Man skal kunne noget specielt og unikt. Vi har nogle produkter, som vores kunder gerne vil køre efter. Vi mener faktisk, at vi har Danmarks bedste rullepølse. Og så har vi mulighed for at lave noget all inclusive med smørrebrød, serviceudlejning, teltudlejning, fadøl, slushice og så kan vi også komme ud og stege en pattegris, hvis det er det, der skal til," siger Fisker, der muligvis snart har fjerde generation klar i butikken.

"Vores 17-årige datter overvejer at komme i lære her, så det bliver spændende," siger Åbyhøj-slagteren.

Trekløveret, der er rykket ind i Gröne's Cafés tidligere lokaler, er: Tina Jensen, Johannes Fisker og Astrid Fisker.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.