KP5 på kajen - vores nye franske brasserie på Aarhus Ø kan lave forrygende god mad

Ifølge madanmelderen var maden en oplevelse på KP5

Artiklens øverste billede
KP5 på den gamle lystbådehavn.

madanmeldelse Det gode vejr havde lokket mange til restauranten KP5 fredag aften. Men det var ikke kun solen, der trak. Fyldt er der næsten hver weekend på restauranten, der har siddepladser både ude og inde. Næsten fuldt hus en fredag aften på Aarhus Havn er flot. KP5 er en forkortelse af Kystpromenaden 5, og er mest af alt et fransk brasserie, dog med visse frihedsgrader og uden at være overdrevne frankofile.

Udsigten skriger på østers

Østers fra Gilladeau til 30 kr. stykket, hvilket klart var en fair pris. 4 stk til mig og snacks til den anden side af bordet. En velkendt østers fra familien Gilladeau, som smagte fint. Der var brændt citron og tabasco til, hvilket jeg undlod. Jeg synes nu engang, at østers er bedst naturel.

Fire gode østers.
Udsigten fra KP5.

Kalvebrisler

Det er desværre ikke hver dag, man ser brisler på et a la carte menukort. Hos KP5 er de der fast. Tak for det. En stor og smuk servering var, hvad vi fik. En smuk servering. En moderne udgave med tyk- kærnemælk og olie i en tynd konsistens, tynde skiver blomkål i bunden og hvidløgspuré (som jeg ikke kunne smage). (128,-)

En perfekt stegt brisel.

Ravioli

Der var to slags ravioli på tallerkenen. Den mørke med ricotta og basilikum. Den lyse med salsiccia (fennikelpølse fra Nørre Søby Slagteri) og ost. Dertil var der pesto, artiskokker og valnødder. På toppen revet parmesan og lidt presset citron. Pastaen var veltilberedt og en fint sammensat ret. (128,-)

To forskellige slags ravioli.

En fransk landkylling

Landkylling med majs, polenta, crispy kyllingechips og trøffelsauce.

Fransk landkylling.

Cremet polenta, kyllingen var bryst og soufflé. Trøffelsaucen var prikken over i’et og løftede kyllingen. Kødet var saftigt, og kyllingen fra Rungis markedet i Paris var en oplevelse, vi sjældent får med danske kyllinger. En stor og flot servering, som smagte forrygende godt. Umiddelbart ikke jordens flotteste servering, men pyt med, når man formår at lave en så gennemført ret. (188,-)

Hindsholm lam

Der er noget sympatisk over lam. De fritgående dyr går ude hele året og har for det meste haft et godt og frit liv. Det kan smage fremragende, som tilfældet var her. Det her var lammekølle, og det var rosa tilberedt og yderst mørt. En lidt skjult tærte med kartoffelmos (pommes purée), gulerodspuré, spæde gulerødder og små friske løg. En lamme jus, eller rettere en kraftig tynd fond.

En friteret lammetunge var også en del af serveringen. Den var knap så mør som kødet, men smagte godt. Jeg var solgt. (228,-)

En hovedret med lam hos KP5.

Ingen middag uden dessert

Vi valgte to desserter, selvom mætheden var der, og vi fint kunne have undværet dem. Men nej. En god middag skal afsluttes med en dessert.

Den første var eclair, som er en aflang vandbakkelse, med iscreme, hvid chokolade, friske hindbær og chokoladesauce. En frisk dessert. (88,-)

Eclair med hindbær og chokoladesauce.

Citrontærte, vaniljeis, crumble og marengs Frisk uden at være for syrlig. Igen en stor omgang. Hos KP5 er portionerne ikke petit. Hasselnødder og peanuts var blandt andet en del af crumble blandingen. En god afslutning. (88,-)

Et brasserie af de bedre

Maden kommer på store bakker og blev serveret ved bordet på en stor buk. Det fortæller, at vi er på en restaurant, som har et vist niveau. At kokkene så gik i shorts, når de serverede maden, passede ikke helt til stilen. Jeg gik ud fra, de var på arbejde og ikke sommerferie. De arbejdede i hvert fald effektivt. Men det fortæller blot, at KP5 er svær at sætte i bås. Kokkene var desuden helt nede på jorden, og præsenterede maden flot.

Lidt gæster på terrassen.

Vurdering

● Betjeningen fejlede ikke noget. Opmærksomhed og klar tale var nøgleordene. Jeg kan godt lide de underspillende jyske tjenere, som elsker deres job og ikke snobber op. Sådan en havde vi her. Utrolig sympatisk og vidende. Der var ventetid, og sikkert mere end på en hverdagsaften. Men der var travlt, og der blev arbejdet i et højt gear. Men på en fredag aften, hvor der ikke var noget sluttidspunkt for vores vedkommende, så gjorde det ikke noget.

● Maden var en oplevelse. De kan deres håndværk hos KP5, og maden var veltilberedt. På intet tidspunkt var der slinger i valsen. Portionerne er store. Det er fransk brasserie, og her skal man være mæt. Sådan er det.

● Priserne er varierende, hvilket betyder, du kan give den gas, men også vælge to retter til 278 kroner. Og her er value for money.

● KP5 er på mange måder sin egen. Her er rart at være, og vi følte os godt beværtet. Nu giver vi ikke kokkehuer eller stjerner her på kanalen. Men hvis vi gjorde, ville jeg uden at ryste på hånden give fem stjerner. Det var fuld fortjent. Den aften, vi var forbi, klappede det hele.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.