Rådmand vil udfordre aarhusianerne: Kan du klare en måned uden alkohol?
For tredje år i træk opfordrer Aarhus Kommune med kampagnen "Dry January" borgerne til at holde en alkoholfri måned i januar.
Især julen og fejringen af nytår bliver hos mange skyllet ned med rigelige mængder alkohol, og derfor kan det måske være oplagt at holde en hel måned uden alkohol. Det er i hvert fald budskabet hos Aarhus Kommune, som får tredje år i træk udfolder kampagnen ”Dry January”, hvor aarhusianerne opfordres til at droppe alkohol i en hel måned - i år med deltagelse af sundhedsrådmand Christian Budde (V)
Det oplyser magistratsafdelingen Sundhed og Omsorg i en pressemeddelelse.
»Det er på tide, at vi bryder med idéen om, at alkohol altid skal på bordet, når vi mødes med vennerne. Alt for mange oplever, at de skal forsvare en alkoholfri aften, og det er vi nødt til at gøre noget ved. Med Dry January tror jeg på, at mange af os vil mærke de positive gevinster ved at skære ned eller helt stoppe med alkohol for en tid og samtidig skubbe til vores traditioner for altid at vælge alkohol til,« siger Christian Budde i pressemeddelelsen.
Et nej tak til alkohol skal dog ikke betyde, at unge eller voksne skal føle sig udenfor fællesskabet til sociale arrangementer. Derfor samarbejder Aarhus Kommune blandt andet med de aarhusianske restaurationer og barer om at sætte spot på ligeværdige, alkoholfrie alternativer:
»Som by har vi en forpligtigelse til skabe en bedre alkoholkultur, men vi kan ikke gøre det alene. Sammen med byens aktører i nattelivet har vi allerede taget et stort skridt for at skabe inkluderende fællesskaber i nattelivet ved at sætte flere ligeværdige, alkoholfrie øl, vine og cocktails på drinkskortet. For ingen skal føle sig udenfor på grund af det, de har i glasset,« fortsætter Christian Budde i pressemeddelelsen.
Restauratørnetværket, som er et samarbejde mellem kommune, politi og lokale restauratører, deltager aktivt i kampagnen, hvor gæsterne i det aarhusianske natteliv også vil blive tilbudt alternativer til alkohol, fortæller talsmand Mads Krigslund til pressemeddelelsen:
»På restaurationerne og barerne i byen hilser vi alkoholfrie, ligeværdige alternativer velkomne. For os handler det om at sælge oplevelser til vores gæster. Så hvis en gæst ikke ønsker at drikke alkohol, skal vedkommende ikke føle sig udenfor, fordi alternativerne tidligere kun var en kildevand eller sodavand. I dag har de fleste restaurationer alkoholfrie alternativer til gæsterne som alkoholfrie øl og mocktails, der er cocktails uden alkohol, der ligner og smager som rigtige cocktails gør.«
jwh