Aarhusianer siger farvel til tankstation efter 32 år: »Selvfølgelig er det da en lidt svær beslutning«

OK Plus i Ødum har fået ny forpagter, som er et særdeles velkendt ansigt i butikken.

Artiklens øverste billede
Steffen Katholm (til venstre) har været souschef i 19 år på OK Plus i Ødum. Nu bliver han forpagter, da Søren Bendixen har valgt at stoppe efter 32 år på posten. Foto: CSJ

I 32 år har Søren Bendixen været forpagter af OK Plus tankstationen i Ødum, men 19. december slap han tøjlerne og gav dem videre til Steffen Katholm. Med Steffen i front må man formode, at butikken er i gode hænder. I hvert fald er den nye forpagter særdeles bekendt med langt de fleste afkroge af forretningen. Han har nemlig været souschef på stedet i 19 år.

Det har ligget lidt i kortene, at han skulle overtage, når den tid kom – og det er så nu.

»Det bliver da selvfølgelig nyt, selvom det er i vante omgivelser. Butiksdelen og personaledelen har jeg helt styr på, så det er kun lige det kontormæssige, som jeg nu også skal ind over,« siger Steffen Katholm. 

Da Lokalavisen Favrskov besøger tankstationen på skiftedagen, står alt snorlige. Hele varelageret er talt sirligt op, så Steffen kan købe det af Søren og kalde sig ny forpagter.

Pilotbutik i udvikling

Søren Benixen fra Tilst fandt vej til tankstationen i Ødum, lige da OK havde opkøbt den brugs, som oprindeligt lå på stedet.

»OK havde aldrig haft butikker før, så det her skulle være en pilotbutik. Jeg kendte brugsuddeleren på stedet, og så blev jeg spurgt, om ikke den nye butik var noget for mig. Jeg synes, at det lød spændende at skulle starte noget nyt op,« forklarer Søren Bendixen, som jo altså må siges at have været rigtigt ”castet” til den rolle.

Hvorfor er du blevet hængende i 32 år?

»Det har altid været en spændende hverdag. Der er sket så meget udvikling hen over årene. Oprindeligt havde vi mange flere dagligvarer, som så er blevet trappet ned over årene. Nu er vi endt som en convenience-butik. Så det har ligesom taget en drejning. I dag er det bilister, vi henvender os til, og deres behov vi skal dække,« forklarer Søren Bendixen, som nu skal... Ja, hvad skal han egentlig lave nu?

»Jamen vi vil nyde tilværelsen og have mere frihed til selv at bestemme dagsordenen,« siger han.

Med ”vi” mener Søren sig selv og konen Helle Johansen, som efter 25 år på tankstationen også takker af. Hun stopper op, og med et glimt i øjet kommenterer hun sin mands udtalelser:

»Siger han, at han ikke skal lave noget?«

Søren Bendixen svarer med lige så meget glimt i øjet:

»Det er jo faktisk lidt noget skidt, for vi har haft den aftale, at på jobbet, så er jeg chef, og så er hun chefen derhjemme. Nu stopper vi så på jobbet...«

Det er halvandet års tid siden, at parret traf beslutningen om at stoppe.

»Nu har vi prøvet alt det, vi vil prøve med sådan en butik,« siger Helle Johansen, og Søren Bendixen fortsætter:

»Selvfølgelig er det da en lidt svær beslutning. Det er specielt fra den ene dag til den anden ikke at skulle herud mere.«

Søren og Helle vil ikke kaldes pensionister – det er alderen ikke helt til endnu, siger de. Søren fortsætter da også som konsulent for OK i hvert fald den første måned af det nye år.

I samme ånd og standard

Den nye mand ved roret, som nu står med hele ansvaret for butikken og de 25 ansatte, er glad for sin nye rolle, og der er intet ved den nye jobtitel, som skræmmer ham.

»Jeg er helt tryg. Jeg har altid følt mig godt tilpas og tryg her. Jeg kan godt lide, at det er en mindre arbejdsplads,« siger Steffen Katholm, som kommer fra Hadsten, men nu bor i Assentoft. 

Han er oprindeligt uddannet i Kvickly, men landede på Ok Plus i Ødum ved en tilfældighed – og her har han altså ikke haft travlt med at komme fra.

Han kalder tidspunktet for overtagelsen for det rette og ser frem til at skulle sætte kursen:

»Selvfølgelig vil der blive lavet lidt om hen ad vejen, men det er vigtigt, at stedet forbliver i samme ånd og samme standard.«

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.