Åbyhøj Idrætscenter tættere på mål

Åbyhøj Idrætscenter har netop modtaget en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 5 millioner kroner, som gør at man er tæt på at være i mål med finansieringen af anlægget.

Artiklens øverste billede
Tre hovedkræfter i Åbyhøj Idrætscenters projektgruppe: Marie-Louise Brebøl Christensen, Karen Kjær Larsen og Anette Stamer Ørsted.

Siden 2020 er der blevet arbejdet i Åbyhøjs lokalsamfund for at få etableret en hal, der kan skabe sunde fællesskaber i Aarhus V i nær tilknytning til Gammelgaardsskolen.

Her har en projektgruppe lagt frivillige kræfter i at etablere et idrætscenter i Åbyhøj.

Og nu er projektet kommet et skridt videre efter endnu en milliondonation. Det fortæller Marie-Louise Brebøl Christensen fra projektgruppen til Lokalavisen Aarhus. 

»Vi har netop modtaget den glædelige besked, at Den A.P. Møllerske Støttefond har doneret 5 millioner kroner til Åbyhøj Idrætscenter, og vi er meget taknemmelige. Det bringer os virkelig tæt på målstregen, så vi er begejstrede,« siger hun.

Det bringer os virkelig tæt på målstregen, så vi er begejstrede.

Marie-Louise Brebøl Christensen fra projektgruppen Åbyhøj Idrætscenter

Det er ikke første gang, Åbyhøj Idrætscenter-projektet modtager en milliondonation fra en fond. I sommeren 2021 var det Salling Fondene, som støttede med fem millioner kroner. 

8 millioner dyrere

Marie-Louise Brebøl Christensen oplyser, at grundet prisstigninger - hovedsageligt på byggematerialer - er anlægssummen på idrætscenteret blevet 8 millioner kroner dyrere end først antaget, så den nu er på 38,5 millioner kroner. 

Med den seneste donation har projektgruppen samlet 26 millioner kroner ind, inklusiv tilsagn fra Aarhus Kommune på 14,5 millioner kroner, og så er det planen, at man tager et lån på 8 millioner kroner i runde tal. 

»Det bringer os op på 34 millioner kroner. Det vil sige, vi mangler cirka 4,5 millioner kroner fra at være i mål, og de penge har vi søgt Aarhus Kommune om i anlægspuljen for Idræts- og fritidsfaciliteter, hvor der gerne skulle komme svar i starten af 2023,« siger Marie-Louise Brebøl Christensen. 

I efteråret har der været en brugerproces, som skulle medvirke til at afklare idrætscenterets funktioner, faciliteter og driftsmæssige implikationer. 

Hvis det lykkes, vil det betyde, at Aarhus Kommune finansierer 50 procent af Åbyhøj Idrætscenter, 30 procent egenfinansiering og 20 procent lånefinansiering.

Der er en del ansøgere til anlægspuljen, hvor der er søgt for 170 millioner kroner, men der er afsat 33 millioner kroner. 

Hvad gør I så, hvis I ikke får penge fra kommunens anlægspulje næste gang?

»Vi kan ikke søge flere fonde på anlægssiden, og driftsbudgettet kan ikke trække, at vi tager et større lån, fordi der også er øgede renteudgifter og øgede udgifter til drift i forhold til energi. Derudover har vi lidt af en presbold, fordi der er en 1-årig frist for at komme i gang i forhold til midlerne fra Den A.P. Møllerske Støttefond. Hvis vi ikke får penge fra kommunen, så ser det ikke positivt ud i forhold til at komme i gang,« fastslår Marie-Louise Brebøl Christensen.

Håbet er derfor, at man kan komme i gang med byggeriet i 2023, og så vil Åbyhøj Idrætscenter stå klar til brug i 2024 eller 2025. 

Forinden skal det i udbud og i nabohøring samt endeligt vedtages i byrådet. 

Sådan er det planen, at idrætscenteret i Åbyhøj kommer til at se ud.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.