Styregruppe siger ja til velodrom i Kongelunden

P-arealet i skoven ved Jyllands Allé skal reserveres til en indendørs cykelhal, lyder en beslutning fra Kongelundens styregruppe, der også har fundet arealer til 1.000 parkeringspladser.

Artiklens øverste billede
Et oversigtskort viser, hvor Kongelundens styregruppe lægger op til at placere de forskellige elementer i området. Illustration: Kongelunden

Debatten om cykelsportens vilkår i Kongelunden har været intens.

Og frugtbar – kan man tilføje – for meget tyder på, at cykelsportens protester over at være glemt i planerne, nu har givet resultat.

Mandag besluttede den politiske styregruppe med borgmester Jacob Bundsgaard (S) i spidsen, at der skal reserveres et areal til en såkaldt velodrom – altså en indendørs cykelbane – på det nuværende parkeringsområde i skoven, der kaldes P2.

Det fremgår af en udmelding fra styregruppen på Kongelundens hjemmeside onsdag:

»Der reserveres et areal til en velodrom på det nuværende parkeringsareal P2. Der vil blive fastlagt en ”solnedgangsklausul” for, hvornår reservationen udløber,« hedder det.

Omfanget af ”solnedgangsklausulen” – som er en udløbsdato – på reservationen, er endnu ikke fastlagt, men nu kan cykelsporten gå i gang med at finde finansiering til projektet, som vil koste anslået 100-150 mio. kr.

Udover velodromen afsættes der et 7.500 kvm areal til de øvrige cykelsportsgrene i et område i den sydlige del af Kongelunden.

Et oversigtskort viser, hvor Kongelundens styregruppe lægger op til at placere de forskellige elementer i området. Illustration: Kongelunden

Nyt Team DK-center

Placeringen af velodromen er blot én af flere beslutninger vedrørende udviklingsplanen for Kongelunden, som skal vedtages den 6. februar. Her er de øvrige:

Nyt atletikanlæg placeres, hvor der i dag er kastegård og cykelbane, og etableres med tribune på østsiden af anlægget.

Nyt Team Danmark-center sammenbygges med det nuværende Ceres Arena.

Ankerpunkt for cykling sammenbygges med nyt Team Danmark-center. Flyttes til velodrom, når/hvis denne etableres.

1.000 flere p-pladser

Parkering er en helt særlig udfordring i Kongelundens område, og her lægger styregruppen op til at etablere 1.000 ekstra, permanente parkeringspladser, hvoraf ca. 700 pladser skal etableres på Jydsk Væddeløbsbanes indre areal plus ekstra eventkapacitet på ca. 600 pladser i løbesporet.

Derudover skal der etableres ca. 240 pladser ved skråparkering på Kongevejen, som ensrettes, plus ekstra eventkapacitet på 140 pladser ved yderligere længdeparkering på Kongevejen.

Styregruppen oplyser desuden, at parkerings- og trafikløsningerne vil blive kvalificeret yderligere i en proces frem mod den 6. februar, før der træffes endelige beslutninger herom. Når den politiske styregruppe har godkendt den endelige udviklingsplan, kommer den til behandling i byrådet.

Udover den overordnede udviklingsplan for hele Kongelundens område kører der en særlig proces for et nyt fodboldstadion, og vinderprojektet i arkitektkonkurrencen afsløres i næste uge, den 14. december. Et nyt stadion vil koste op mod 650 mio. kr., og målet er, at det kan stå klar i sommeren 2026.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.