Bjørnebrødrene har ambitioner om at blive de bedste
Entusiasterne har længe ledt efter et sted til deres ambitiøse projekt. De vil bevise, at det bedste ikke kun befinder sig i København, men at et af de bedste projekter sagtens kan ligge i Jylland.
Efter to år som et nomadebryggeri slår Hazy Bear Brewing sig ned i egne lokaler. Øl-bryggerne har i løbet af de seneste to år hoppet fra bryggeri til bryggeri og brugt andre bryggeres udstyr til at producere deres specielle øl.
»Vi har lavet en øl, der smager af chokolade-drømmekage med 250 vaniljestænger, som er puttet i øllen,« fortæller Jeppe Ørum Madsen, brygger og medejer af Hazy Bear Brewing.
Bjørnebrødrene bag de alkoholiske drikke forsøger altid at skubbe til grænserne for, hvad der er normalt og muligt indenfor ølverdenen.
»Når vi laver humlet øl, bruger vi dobbelt så meget humle som de store bryggerier. Derfor er det noget helt andet end at købe fra eksempelvis Royal Unibrew eller Carlsberg,« påstår medejeren.
De tre grundlæggere af Hazy Bear Brewing er fra Aarhus-området, og de er glade for at have fundet lokaler til deres nye bryggeri i Midtjylland. Produktionen kommer til at ligge i en gammel cigaretfabrik i Højbjerg på Søren Nymarks Vej.
Bryggerne inviterer alle interesserede til at komme forbi hver fredag mellem klokken 12 og 17:30. Den første omgang øl kommer dog først til at være klar til smagsprøver om cirka to uger, fortæller Jeppe Ørum Madsen.
Tårnhøje ambitioner
Nomadetiden er ikke kun brugt på at rejse fra bryggeri til bryggeri. De nysgerrige bryggere har sørget for at suge viden til sig, når de har været hos andre bryggerier og samarbejdet med andre øl-producenter.
»Det er et håndværk at lave ordenligt øl, og det er en videnskab og en kreativ proces at lave de rigtige smage. Derfor har vi taget imod teknikker og tips, når vi har snakket og samarbejdet med danske- og internationale-bryggere,« siger Jeppe Ørum Madsen.
Medejeren fremhæver, at de har taget kvantespring fremad ved at lære fra bryggeriet Gamma Brewing, som han mener er det bedste IPA-bryggeri i Skandinavien. Øllen, som de to bryggerier har samarbejdet om, bliver lanceret om et par uger, lige til åbning af de nye lokaler.
»Ambitionen er at komme ind i top ti af de bedste bryggerier hurtigst muligt. Ud af de 15 bedste i Danmark, ligger 11 af de bedste bryggerier på Sjælland. Derfor vil vi ind og vise, at gode bryggerier også kan ligge i Jylland,« siger Jeppe Ørum Madsen, der understreger, at de måler succes med hjælp fra appen Untappd, der er ligesom Vivino, bare for øl.
»Det er altid forbrugerne, det handler om. Det er dem, vi har en dialog og snakker med. De køber og forbruger vores produkter, så vi forsøge at lytte til, hvad de vil have, men vi vil også lave nogle fuldstændig vanvittige koncepter, for at lave de vildeste øl muligt, men samtidig lave øl, som folk vil nyde at drikke,« siger Jeppe Ørum Madsen.
Selvstyre
Efter at have produceret øl hos andre bryggerier i en længere periode mærkede vennerne, at der var mulighed for mere. De vidste også, at de ville til at have 100 procent kreativ kontrol over produktet, de producerede. Ved at have deres eget anlæg kan bryggerne selv være herre over kvalitet og mængden, der produceres.
»Vi kunne fornemme, at vi ikke gad at blive ved med at bruge andre bryggeriers udstyr til at producere vores øl,« siger Jeppe Ørum Madsen.
Jeppe Ørum Madsen håber på, at de nye lokaler vil gøre det muligt, at bryggeriet vil ryge op ad ranglisten på Untappd, hvor vennerne lige nu ligger som det 15. bedste bryggeri i Danmark, efter brugernes opfattelse.