Skoleleder siger op efter 11 år på Sabro-Korsvejskolen
Carsten Aude har fået nyt job på Kolind Skole fra årsskiftet. Han understreger på det kraftigste, at beslutningen ikke har noget at gøre med et dårligt samarbejdsklima i skolebestyrelsen, hvor fire bestyrelsesmedlemmer for nylig gik fra.
Efter 11 år som skoleleder på Sabro-Korsvejskolen skifter Carsten Aude job fra årsskiftet. Han har fået nyt job som skoleleder på Kolind Skole, skriver Adresseavisen Syddjurs.
I en besked på Sabro-Korsvejskolens Aula, som Lokalavisen Aarhus har læst, bekræfter Carsten Aude jobskiftet.
Her skriver Carsten Aude:
»Kære alle, i dag har jeg meddelt personalet, at jeg har sagt mit job som skoleleder op. Jeg har sidste ”skoledag” op til jul. Sabro-Korsvejskolen har over 11 år været mit andet hjem. Jeg kender næsten hvert eneste hjørne, har gode fortællinger om hvert eneste personale, har elsket samværet med jeres børn og kommer derfor til at savne stedet helt enormt,« skriver han og fortsætter:
»Nu har jeg gjort noget for min egen skyld: Jeg har som 54-årig i endda nogen tid overvejet at prøve noget nyt i mit liv, opleve en anden organisation og i højere grad prioritere mit privatliv. Glæder mig nu til at give depechen videre.«
Uro er ikke årsagen
Ifølge kilder, Lokalavisen Aarhus har talt med, har der været et dårligt samarbejdsmiljø internt i skolebestyrelsen mellem forældremedlemmer. Ifølge Lokalavisens oplysninger og dokumenter, vi har fået indsigt i, kulminerede konflikten den 12. oktober, hvor fire medlemmer af skolebestyrelsen - heriblandt formanden og næstformanden - trak sig ved et ekstraordinært skolebestyrelsesmøde på Sabro-Korsvejskolen.
Et forløb, som Carsten Aude bekræfter i et mailsvar til Lokalavisen Aarhus, inden hans jobskiftet var en realitet, men som han understreger blot er en parentes i sit mangeårige virke som skoleleder i Sabro og overhovedet ikke grunden til, at han skifter job nu.
»Det er korrekt, at fire medlemmer trak sig fra skolebestyrelsen på et møde i oktober,« skriver han i en mail til Lokalavisen Aarhus.
Hvad skete der?
»Jeg kan ikke referere fra drøftelser i skolebestyrelsen, da skolebestyrelsesmøder afholdes bag lukkende døre. Jeg kan henvise til godkendte referater af bestyrelsesmødet på skolens hjemmeside.«
Kigger man på referatet af bestyrelsesmødet den 12. oktober fremgår det, at Lone Wodskou Jørgensen læste en skriftlig erklæring op, der motiverede hendes udtrædelse af skolebestyrelsen. Herefter fulgte tre andre - heriblandt den nu tidligere skolebestyrelsesformand Karen Juul - op og forlod mødet.
Hvorfor gik de?
»Som sagt, har jeg tavshedspligt i forhold til drøftelser på bestyrelsesmøderne.«
Som jeg forstår det, var det på grund af forældrekritik og mistillid til den daværende skolebestyrelse og ikke ledelsen. Er det også sådan, du ser på det?
»Igen, jeg har tavshedspligt i forhold til drøftelser på bestyrelsesmøderne. Mit fokus er, at vi nu får gennemført et suppleringsvalg, så skolebestyrelsen kan blive fuldtallig. Som skoleleder er min rolle at være sekretær for bestyrelsen og sørge for, at de til enhver tid har den nødvendige viden til at kunne bedrive deres virke. Jeg har ingen beslutningskompetence ind i bestyrelsen, men jeg er naturligvis meget optaget af, at vi har en velfungerende skolebestyrelse, hvor samarbejdet er godt og tillidsfuldt. Når vi forhåbentligt skal konstituere en ny skolebestyrelse inden længe, vil vi derfor – som altid – sørge for, at bestyrelsen får en god start, hvor opgave og rammer for arbejdet står klart. Vi arbejder først og fremmest på at skabe ro og tryghed som vores kerneopgave,« skriver han i en mail til Lokalavisen.
I den kommende tid arbejder Lokalavisen Aarhus på at få tidligere og nuværende skolebestyrelsesmedlemmers version af sagen, hvor stridens kerne angiveligt skulle være klassedannelses-princippet, der har været udøvet på skolen i mange år. Det går ud på, at der mellem 5. og 6. årgang bliver dannet helt nye klasser.