AL2bolig og Jorton indgår totalentreprisekontrakt for to omfattende helhedsplaner i Åbyhøj

Realdania har givet en støtte på 7,9 millioner kroner til to lokale helhedsplaner.

Artiklens øverste billede
Sådan ser det hele ud fra oven. Pressefoto.

Beboerne i Lindeparken og Digtergangen står nu over for opstarten på de to helhedsplaner, som med genanvendelse af de ikoniske gule mursten og etablering af regnvandsvaskerier, skal øge det grønne aftryk og videreføre den arkitektoniske kulturarv.

»Vi er meget glade for at have indgået kontrakt med Jorton. Jorton er ekspert i almene helhedsplaner, og de har stor erfaring med at håndtere renoveringer, der involverer menneskers hjem. Det er vigtigt for os, at entreprenørerne forstår og husker dette i hele processen. Det er også dejligt, at vi i den almene sektor kan prioritere både æstetik, funktionalitet og bæredygtighed. Tak til Realdania og Landsbyggefonden for det. Med andre ord stiller helhedsplanerne nogle store krav og ønsker til alle vores samarbejdspartnere, og disse krav og ønsker er vi sikre på, at Jorton kan hjælpe os med at indfri. Vi glæder os til at komme i gang og især til at se det færdige resultat i 2025,« siger Anette Østerhaab, formand i AL2boligs organisationsbestyrelse, i en pressemeddelelse.

Også hos Søren Jungersen, regionschef hos Jorton, vækker samarbejdsaftalen glæde:

»Det er et utroligt spændende projekt med store ambitioner, som vi er glade for at være en del af. Først og fremmest skal der lyde stor ros til AL2bolig for at turde tage nogle gode grønne valg ved f.eks. at genbruge de gamle mursten. Det sparer ikke alene CO2, men er også en arkitektonisk smuk løsning. Projektet rummer mange gode energitiltag, der, set i lyset af energi- og klimakrisen, kommer alle til gode. Vi er overbevist om, at, vi ender med et rigtig godt byggeri, som kommer alle beboerne til gavn.«

Regionschef hos Jorton Søren Jungersen og Anette Østerhaab formand i AL2boligs organisationsbestyrelse giver håndslag på samarbejdet. Pressefoto

Realdania har givet en støtte på 7,9 millioner kroner til de to helhedsplaner. Støtten muliggør bevarelsen af bygningernes karakteristiske udtryk med rensning og genanvendelse af de gule mursten, som, sammen med de murede og vinklede altaner, udgør et klassisk eksempel på 1960’erne etagebyggeri. Midlerne fra Realdania går også til etableringen af grønnere vaskerier, hvor opsamlet regnvand bruges til beboernes tøjvask.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.