Skolebørn i Aarhus skal lære om børneslaveri
Målet er at få skolebørnene til at reflektere over verden omkring om dem.
Flere og flere bliver skubbet ud i moderne slaveri og børnearbejde som følge af coronapandemien, væbnede konflikter og klimakrisen.
Det er præmissen bag dokumentarfilmen ”Søens Slavebørn,” som 200 aarhusianske udskolingslever på mandag skal se i CinemaxX i Aarhus.
”Søens Slavebørn” skal angiveligt følge en gruppe socialarbejderes kamp for at hjælpe nogle børn, der er blevet solgt af deres forældre, da børnene var helt små. Solgt, til at være slavearbejdere i fiskeindustrien i Ghana.
Det er københavnske ”The Why Foundation,” der står bag filmvisningen, der skal lære skolebørnene om moderne slaveri.
Efter filmvisningen er der planlagt en debat med Saredo Hirad fra Plan Børnefonden, hvis mål er at medvirke til, at verdens mest udsatte børn får mulighed for at gå i skole og få en uddannelse.
I de seneste fem år er antallet af mennesker, der lever i moderne slaveri, steget med 9,3 millioner, hvilket bringer det samlede tal op på omkring 50 millioner mennesker. Det fremgår ifølge Reuters af en ny rapport fra FN’s internationale arbejdsorganisation.
THE WHY Foundation er en uafhængig non-profit organisation, der via faktuelle film sætter fokus på humanitære problematikker. I dette skoleår når organisationens dokumentarprojekt ud til næsten 6000 udskolingselever landet over.
Målet med visningen af ”Søens Slavebørn” er at få de største skolebørn til at reflektere over verden omkring om dem, børns rettigheder og verdensmål.
THE WHY Foundation støttes blandt andre af Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, der støtter humanitære og sociale formål.