V-profil: Sag om politianmeldt ungetilbud er grænseoverskridende og voldsom

»Det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet,« siger Gert Bjerregaard (V), efter at socialudvalget i Aarhus er blevet orienteret om politianmeldelse af kommunalt ungetilbud.

Artiklens øverste billede
Foto: Kasper Heden Andersen

Aarhus Kommune lukkede tidligere på ugen midlertidigt projektet UC Gadeplan og Kontaktstedet i Gellerup og har samtidig anmeldt flere forhold til politiet. Men hvilke ville kommunen ikke oplyse.

Onsdag aften modtog social- og beskæftigelsesudvalget i Aarhus Kommune så en orientering fra socialrådmand Anders Winnerskjold (S) om, hvorfor kommunen har hjemsendt 12 medarbejdere, midlertidigt lukket et rådgivningstilbuddet samt politianmeldt flere indtil videre ukendte forhold. Det skriver TV2 Østjylland.

Gruppeformand samt medlem af social- og beskæftigelsesudvalget Gert Bjerregaard (V) havde krævet en redegørelse på udvalgsmødet, og den fik han.

»Jeg kan ikke komme tættere ind på redegørelsen, andet end at jeg kan sige, at det er grænseoverskridende og voldsomt, hvad der er sket på stedet,« lyder det onsdag aften fra Gert Bjerregaard til TV2 Østjylland.

Med ”stedet” henviser han til Kontaktstedet i Gellerup, som er et tilbud for unge i Gellerup, der kan få rådgivning om forskellige forhold såsom bolig, økonomi, ensomhed, misbrug og familieforhold.

Ifølge Gert Bjerregaard bad rådmand Anders Winnerskjold onsdag aften byrådspolitikerne om at holde tæt om sagen.

»Det, jeg hører fra rådmanden, er, at når en sag er overgivet til politiet til efterforskning, så er anbefalingen, at vi lader være med at fortælle, hvad der er sket,« siger Gert Bjerregaard.

I en SMS afviser rådmand Anders Winnerskjold, at han har anbefalet udvalgsmedlemmerne ikke at udtale sig om sagen, og han vil heller ikke selv referere fra, hvad han betegner som lukkede udvalgsmøder.

Han skriver videre, at han ikke kommer til at sige noget om indholdet i politianmeldelsen, så længe politiet er i gang med efterforskningen.

Gert Bjerregaard mener, at offentligheden bør have kendskab til sagen, hvorfor han har bedt kommunens øverste jurist om at vurdere, hvad han og de øvrige medlemmer, der har modtaget redegørelsen, kan udtale sig om.

»Det handler jo ikke om, at de 12 medarbejdere skal udstilles, men at offentligheden skal vide, hvad der er foregået,« siger Gert Bjerregaard og uddyber:

»Jeg mener godt, at jeg som byrådsmedlem vil kunne udtale mig i bredere termer om, hvad der er sket,« siger Venstre-medlemmet med henblik på onsdagens orientering.

Han forventer derfor at kunne sige mere om sagen inden for nogle dage, når han har hørt fra kommunens jurist.

- Jeg er ret sikker på, at når jeg har mit juridiske notat, vil jeg kunne fortælle, hvorfor man har hjemsendt 12 medarbejdere i Gellerup.

Gert Bjerregaard fik efter eget udsagn desuden resten af udvalgets opbakning til at bede rådmanden om straks at erstatte de hjemsendte medarbejdere med ansatte fra andre afdelinger.

»Der er tale om unge mennesker, nogle af dem på kant med loven, som vi hjælper i det her kontaktsted. Nu er der ingen, som kan tage hånd om de dem. Min bekymring er, at der kan ske det skred, at de måske kommer over i hænderne på nogle forkerte,« siger Gert Bjerregaard og nævner socialforvaltningen eller området for børn og unge som muligheder.

»Det eneste, vi ikke skal gøre nu, er at sige, at det går nok, for det gør det ikke,« siger Venstres gruppeformand.

I en SMS til TV2 Østjylland skriver rådmanden, at han er opmærksom på sagen.

»Vi arbejder målrettet med andre forvaltninger og Østjyllands Politi om at sikre tilstedeværelse. Vi vurderer løbende situationen,« skriver Anders Winnerskjold.

Ifølge Gert Bjerregaard er der grund til at være vågen lige nu.

»Min fornemmelse er, at der i øjeblikket er et skred i den forhærdelse, der er i vestbyen, og derfor har vi pligt til som byråd at handle på det her,« siger Gert Bjerregaard.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.