Ny Aarhus-bydel med 846 boliger står færdig

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har i foråret afleveret de sidste 280 boliger i den nye Aarhus-bydel Skejbyen, hvor alle allerede er udlejet.

Artiklens øverste billede
Sådan ser Skejbyen ud fra oven. Pressefoto
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Over de senere år har A. Enggaard sammen med PKA opført en helt ny bydel i Vejlby med 846 lejeboliger. Området er døbt Skejbyen, og de første lejere flyttede ind i marts 2020. Nu har A. Enggaard så afleveret bydelens sidste 280 boliger, der allerede er fuldt udlejede.

Det oplyser entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard i en pressemeddelelse.

For entreprenørvirksomheden har ambitionen været at skabe en bydel i bevægelse. Derfor besluttede man tidligt at renovere en eksisterende sportshal og forvandle den til et stort fælleshus, Hallen, som nu er områdets centrale samlingspunkt. Her har beboerne fri adgang til en moderne sportshal, cykelværksted, lounge, to gæsteværelser og caféen Ja Tak Spisehus, der drives af en ekstern forpagter.

Sådan ser caféen Ja Tak Spisehus ud. Pressefoto

På tværs af de 11 karréer snor sig en grøn kile med blandt andet spiselige planter, der indbyder til, at beboerne kan trække udenfor og mødes.

Jakup Sjostein, der er projektudviklingschef i A. Enggaard, er stolt af projektet, der nu kan bindes en rød sløjfe på:

»Jeg synes, vi er lykkes med at lave en helstøbt bydel, der indbyder til fællesskab og et aktivt byliv – ikke mindst på grund af Hallen, hvor man for eksempel kan mødes på tværs af karréerne og dyrke sport. En række lokale sportsforeninger har nemlig lejet sig ind i Hallen, så beboerne har mulighed for at gå til forskellige sportsgrene om aftenen og i weekenden – lige i deres egen baghave. Derudover samarbejder vi med Idrætscenter Aarhus, der lejer sig ind i dagtimerne, når Hallen alligevel står tom. Så sportshallen er i høj grad med til at sikre, at der altid er liv i området,« fortæller Jakup Sjostein og fortsætter:

»Caféen er en anden ting, som er med til at give bydelen puls. Her kan man invitere venner og familie på kaffe, øl eller en let anretning, og om sommeren bliver der åbnet for udeservering, så man kan nyde sine forfriskninger med udsigt til de grønne fællesarealer og følge med i aktiviteterne på den udendørs multibane, der ligger tæt på fælleshuset.«

Bylivsforening som rød tråd

Som i mange andre af A. Enggaards byudviklingsprojekter er der i Skejbyen oprettet en såkaldt bylivsforening med en tilknyttet app til mobilen, hvor beboerne kan se og tilmelde sig kommende aktiviteter i området. Vel at mærke aktiviteter, som beboerne selv tager initiativ til – for eksempel fællesspisninger, gåture eller brætspilsaftener. Derudover har beboerne adgang til to delebiler, som A. Enggaard har tegnet abonnement på via firmaet TADAA!

Den nye Aarhus-bydel, der ligger fem kilometer nord fra centrum, er udviklet specielt til en yngre målgruppe bestående af studerende og såkaldte settlers – altså unge karrieremennesker på 25+, der er ved at etablere familie, og som typisk har råd til at leje de største lejligheder med enten tre eller fire værelser. I karré 11 og 12, der netop er afleveret, og som kun består af boliger med et og to værelser, har A. Enggaard gjort en ekstra indsat for at skabe et godt fællesskab blandt beboerne, der i overvejende grad er studerende, og som derfor ofte bor alene.

»I kælderen under den ene af karréerne har vi lavet en række aktivitetsrum forbeholdt beboerne i netop karré 11 og 12. Vi kalder stedet for The Concrete Club, og her kan de unge dyrke det gode naboskab med for eksempel brætspil, filmhygge eller yoga. Tanken er, at de studerende skal have nem adgang til nogle sociale rammer, så vi forhåbentlig kan være med til at forebygge ensomhed blandt de unge,« fortæller Hanne Kræn, der er bylivsudvikler hos A. Enggaard.

Størstedelen af de 846 boliger i Skejbyen ejes og udlejes af PKA og A. Enggaard i fællesskab, mens 115 boliger er almene boliger, der ejes og administreres af boligselskabet Lejerbo.

ksa

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.