Aarhusiansk Michelin-restaurant åbner i nabokommune
René og Louise Mammen, ægteparret bag Michelin-restauranten Substans på Aarhus Ø, åbner restaurant i Lille Nyhavn, når byggeriet står klar i slutningen af 2023.
Byggeriet af Skanderborgs nye vartegn, Lille Nyhavn, skyder i vejret og bygherre, Lars Kromand, løfter nu sløret for, hvad der skal ligge i stueetagen af den midterste bygning med udsigt direkte ud til Skanderborg Sø: En stor restaurant, der skal drives af Louise og René Mammen, der også står bag Michelin-restauranten Substans på Aarhus Ø og Restaurant Pondus på Åboulevarden i Aarhus.
Et sted, hvor man går ud og får lidt godt at spise, hvis man har et par timer, inden man skal i biografen eller Kulturhuset, og helt klart også et sted, hvor man kan komme med sine unger. Et godt alternativ til Aarhus, når man gerne vil ud og spise
Restauratør-ægteparret, der sidste efterår genvandt en Michelin-stjerne, bor selv i Skanderborg, og vil med den nye restaurant give skanderborgenserne endnu bedre mulighed for at gå ud og spise i deres hjemby.
Et sted for alle
Er det en lille Substans?
»Det er alt andet end en lille ny Substans. Vi har ikke lagt os fast på et navn endnu, men der er også lidt tid at løbe på. Det vi rigtig godt kunne tænke os, er at skabe et sted i Skanderborg, der kan rumme de fleste. Så derfor bliver det altså ikke en Substans med gourmet-menu, men et spisested med tre-retters menu, hvis man har lyst til det, eller a la carte. Der vil nok også snige sig en burger ind på menukortet og måske også en salat,« lyder det fra René Mammen.
»Det skal være et sted, hvor man går ud og får lidt godt at spise, hvis man har et par timer, inden man skal i biografen eller Kulturhuset, og helt klart også et sted, hvor man kan komme med sine unger. Et godt alternativ til Aarhus, når man gerne vil ud og spise,« understreger René Mammen, der med den nye restaurant også åbner for store selskaber.
»Der bliver plads til to selskabslokaler, hvor det ene kan rumme omkring 60 personer og det andet cirka 30, så der er mulighed for at holde konfirmationer, bryllupper og andre store fester, men også mindre arrangementer,« forklarer han.
Planen er, at det nye spisested skal have åbent både til frokost og aften og være et sted, hvor man også lige kan kigge ind for at få el let anretning som på en café.
Ingen bud på Rasses
Selvom det er Louise og René Mammen der står bag den nye restaurant, så er det ikke dem, du kommer til at møde i Lille Nyhavn.
»Vi sætter holdet, der skal stå for den daglige ledelse og drift, og det er klart, at vi i starten vil være meget inde over det, men man skal ikke forvente at se mig servere en burger, for der er travlt i Aarhus, men jeg vil helt klart blive en flittig gæst sammen med min familie.«
Har I også lagt et bud ind på Rasses Skovpølser?
»Der er virkelig stor interesse om Rasses Skovpølser. Faktisk har jeg fået en del mails fra folk, der nok har fået en øl for meget, som foreslår, at jeg skulle gå efter den, men det tror jeg altså ikke, kommer til at ske. Jeg er ked af at se, Jesper stopper. Han har gjort det rigtig godt og de er så dygtige. Det er ikke bare sådan lige til at overtage. Så nej, jeg skal ikke overtage Rassers Skovpølser.«