GoBoat søsætter blå både i Aarhus Havn

Det danske firma GoBoat bliver en del af åbningsfesten på Pier 2 på søndag: »Vi har længe haft et godt øje til Aarhus,« siger CEO i GoBoat blandt andet.

Artiklens øverste billede
GoBoats bliver en del af Pier 2 på Aarhus Ø. Foto: Abdellah Ihadian.
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Om ganske kort tid vil små blå både finde deres vej til Aarhus. Firmaet bag hedder GoBoat, og de har allerede indtaget vandet i København, Odense og Aalborg samt flere steder i udlandet - blandt andet i England og Australien.

Firmaets 14. base i verden blev Aarhus, og GoBoats både lander i vandet som en del af åbningsfesten søndag på Pier 2, hvor Aarhus nye bypark indvies.

Det oplyser GoBoat i en pressemeddelelse.

Fire både på vandet

Med GoBoat kan aarhusianere og byens besøgende selv sejle i Aarhus Havn. Der er fokus på en social og hyggelig oplevelse, uanset om det er med venner, familien eller en tur ene mand. Bådene er eldrevne og har plads til otte personer.

»Vi har længe haft et godt øje til Aarhus, og da Molslinjens færger sidste år flyttede, blev der plads til rekreative tiltag som GoBoats både. Vi glæder os ualmindeligt meget til at starte i landets næststørste by og til at være med på rejsen fra industrihavn til en mere gæstfri havn, som alle kan benytte sig af. Vi fejrer åbningen med gode åbningstilbud til alle sejlende hen oversommeren, så vi rigtigt kan få indviet GoBoat i Aarhus,« siger CEO i GoBoat, Anders Ekelund Mørck.

Til at starte med sætter bådudlejningsfirmaet fire både i havnen på Pier 2 - lige ved siden af Domen.

Udover bådene står GoBoat også for en bar med udeservering kaldet Fyrtårnet, der er skabt af arkitekt Magnus Dahl. Som hans afgangsprojekt i 2021 skabte han baren, der ligeledes vil være placeret på Pier 2.

Foto: Abdellah Ihadian.

Den rette placering

Fælles for Aarhus og de andre lokationer, hvor GoBoat har baser, er et stort fokus på rekreative muligheder, som er med til at forny havnene i målet om at gøre dem mere attraktive for besøgende.

Ifølge pressemeddelelsen har GoBoat været i dialog med Aarhus Kommune i flere år. I år lykkedes det at finde det helt rigtige sted, hvorfra man kan sejle ud og nyde en del af Aarhus fra vandsiden.

Firmaet oplyser, at de i samarbejde med myndighederne har oprettet sikkerhedsprocedurer for færden på vandet og brugen af kajområder.

»Vi er i gang med de sidste forberedelser inden for sikkerhed og at skabe de bedste oplevelser for de kommende sejlende og gæsterne i vores udebar, Fyrtårnet. Vi er derudover begyndt at række ud til aarhusianske virksomheder, der tror på styrken i samarbejde. Som nyankomne vil vi gerne tilpasse os til Aarhus og aarhusianerne. Derfor er man meget velkommen til at kontakte os for samarbejde og konstruktiv input,« siger Anders Ekelund Mørck.

I GoBoats både er der hverken krav om sejlerbevis eller yderligere sejlererfaring. Det eneste krav er, at man skal være fyldt 18 år for at agere styrende kaptajn på båden. Der er redningsveste ombord til både store og små passagerer, og de sejlende får instruktioner digitalt og ved sejlturens start om regler og adfærd på vandet.

mw

Læs også

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.