Trods farlig skolevej: Nedtagning af pukkelbump udskydes igen

De udskældte pukkelbump og medfølgende midterheller, som den tidligere teknikrådmand beordrede fjernet, ligger stadig på veje i Hjortshøj, og kommunen kan først garantere dem fjernet »i løbet af efteråret«.

Artiklens øverste billede
På Virupvej i Hjortshøj mellem letbanen og Brugsen er der placeret pukkelbump og midterheller på en meget smal skolevej uden cykelsti og blot et smalt fortov i den ene side. Foto: Louise Nyvang Burmeister
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Halvandet år efter at alt arbejde med at opsætte udskældte pukkelbump blev standset, er der stadig et sted i Aarhus, man venter på nedtagningen.

I Tranbjerg, Solbjerg og Brabrand har man nu i stedet pudebump, men i Hjortshøj ligger puklerne stadig på vejene fire steder.

Som Lokalavisen Aarhus tidligere har omtalt, så har pukkelbump, mariehøns eller mushrooms, som de også kaldes, været udsat for kraftig kritik af både husejere, som kan opleve rystelser, motorcyklister og en trafikforsker. Vejdirektoratet understregede, at pukkelbump er godkendt til brug, men kaldte dem for en ”ikke helt fantastisk løsning”.

Særligt et sted i Hjortshøj mener en borger endda, at bumpene og de medfølgende midterheller skaber en endnu farligere vej end ellers.

»Jeg forstår simpelthen ikke, at man har valgt at sætte pukkelbump op på den her vej, som er så smal. Hver dag til og fra skole går børnene i flokke på 20-30 stykker, og det er fortovet slet ikke bredt nok til. De kommer nemt til at træde ud på vejen. Og kommer der en bil har den svært ved at undvige, når der er bump og midterheller,« lyder det fra Peter Sebastian, der har to papdøtre, som bruger vejen hver dag til og fra Virupskolen.

Han har siden januar opfordret kommunen til at få fjernet bumpene, men intet er endnu sket.

»Jeg har set tre børn, der måtte hoppe op på fortovet for at undvige en varevogn, der var meget tæt på. Det er for dårligt og uansvarligt af kommunen,« mener Peter Sebastian og tilføjer:

»Det virker til at være en beslutning, der er truffet bag et skrivebord, uden at man har været ude i virkeligheden.«

Ingen tidsplan endnu

At processen med at etablere vejbump på de kommunale vej har været så langvarig, ærgrer den ansvarlige ved kommunen. Projektlederen kan dog stadig ikke sætte en dato på for nedtagningen af de sidste pukkelbump.

»Vi har ikke en endelig tidsplan endnu, så jeg kan ikke sige præcist, hvornår de fjernes. Men det har stadig høj prioritet, for vi vil virkelig gerne være færdige med det her arbejde,« siger Lise Guldager Hoppe, der er vejingeniør og projektleder, Vejanlæg, Teknik og Miljø.

Hun fortæller, at kommunen har modtaget rigtig mange henvendelser angående vejbump, og at det har vist sig mere besværligt end antaget at udforme pudebumpene, som skal erstatte pukkelbumpene.

»Vi har brugt rigtig lang tid på at tilrette og kontrollere. For vi vil gerne gøre det rigtigt denne gang,« siger projektlederen.

Lise Guldager Hoppe kender godt stedet i Hjortshøj, som Peter Sebastian omtaler:

»Vi er ved at se på, hvordan vi kan gøre det smartere. Vores rådgivere er ved at tegne på et nyt forslag. Det er endnu ikke godkendt af politiet, så jeg kan ikke sige så meget mere om det nu.«

Hun fortæller dog, at man formentlig kommer til at lave vejbump to steder i Hjortshøj fremover i stedet for de nuværende fire placeringer.

Stor glæde i Solbjerg

I Solbjerg fik man i april fjernet pukkelbump. Til stor glæde for især Carsten Simonsen, der bor klods op af nogle af puklerne, og som tidligere omtalt i Lokalavisen Aarhus oplevede rystelser i huset, når busser og større køretøjer drønede forbi.

»Det er vidunderligt, at det er lykkedes. At man endnu ikke er helt færdig med projektet, da der fortsat mangler afmærkning og her hos os skal laves en speciel indsnævring af vejbanen, er af mindre betydning. Bare det at vi er sluppet af med rystelserne, er en lise for sjælen,« skriver Carsten Simonsen i en mail til redaktionen.

Meldingen var tilbage i november, at man ville være færdig med arbejdet inden sommerferien 2022. Nu er meldingen, at man er færdig med de hastighedsdæmpende tiltag ”i løbet af efteråret”.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.