Emilie Kragh på 11 år mødte dronningen: »Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme«

Lørdag formiddag besøgte dronning Margrethe Roofgarden. Nede på gaden ventede forventningsfulde aarhusianere, der håbede på at få et glimt af dronningen. En af dem var 11-årige Emilie Kragh.

Artiklens øverste billede
Ved boghandlen Kristian F. Møller fik dronningen overrakt blomster af den 10-årige blomsterpige Nola. I buketten, der var lavet af glas, var der fem blå margueritter, en for hvert regeringsårti. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Som på de fleste andre fridage var der lørdag fyldt med aarhusianere i stormagasinet Salling. Men selv om det på overfladen kunne ligne en helt almindelig lørdag formiddag, var dagen noget helt særligt for både Salling og Aarhus by.

Den skyfri himmel dannede bagtæppe for lørdagens kongelige besøg, der omfattede både besøg hos skobutikken Roccamore, boghandlen Kristian F. Møller, Gellerupparken og Mindeparken, hvor der var folkefest med levende musik inden receptionen på kongeskibet.

Der var om formiddagen tale om en nærmest idyllisk kulisse på Salling Roofgarden, på toppen af Aarhus. Da glasdørene åbnede, trådte dronning Margrethe ud. Hun blev ledsaget af Karin Salling, borgmester Jacob Bundsgaard, administrerende direktør Per Bank og direktør for Salling Stormagasiner, Marianne Bedsted.

Dronningen bevægede sig ud på det populære glaspodie, hvor hun hun skuede ud over Aarhus. Den bragende sol lyste de røde tegltage op. Et øjebliks stilhed – kun afbrudt af skræppende måger, der svævede over Salling Roofgarden.

Fra Salling Rooftop kunne dronningen nyde udsigten til blandt andet Universitetsparken og kollegiet, hvor hun boede i en årrække, mens hun studerede i Aarhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Et tilfældigt møde

Nede på gaden ventede forventningsfulde aarhusianere, der håbede på at få et glimt af dronning Margrethe. Den røde løber var lagt ud og markerede, hvor dronningen ville træde ud af Salling. Flere havde medbragt flag og stod klar til at tage billeder.

Tættest på indgangen stod 11-årige Emilie Kragh, der var spændt på at møde dronningen.

»Vi var her faktisk bare helt tilfældigt,« lød det fra Emilie Kraghs mor, Majbritt Heising, der sammen med sin mand Thomas Kragh og deres datter var taget ind til Aarhus centrum for at nyde en solrig lørdag i midtbyen.

Men det skulle vise sig, at dagen blev noget anderledes end først ventet.

»Husk nu at få taget nogle billeder,« lød det fra Majbritt Heising, da datteren fik plads helt fremme ved den røde løber.

Salling Rooftop er blevet udvidet med en Roofgarden på 1400 kvadratmeter, der rummer gangbroer, udsigtsplatform og beplantning. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Uforglemmelig oplevelse

Da dronningen trådte ud, knipsede Emilie Kragh løs på sin telefon med den ene hånd, mens hun holdt sig for munden med den anden. Tydeligt bevæget over at møde majestæten.

Resten af menneskemængden klappede og råbte »tillykke« til dronningen, mens der fra en af de fremmødte lød et »vi elsker dig, Margrethe«.

Dronningen steg herefter ind i Krone 121, der førte hende videre til Gellerup, hvor hun skulle høre om ambitionerne med Helhedsplanen og tale med et par af de såkaldte bydelsmødre.

Selv om besøget på Salling Rooftop var en kortvarig fornøjelse, var det en oplevelse, som 11-årige Emilie Kragh sent vil glemme.

»Det var helt fantastisk. Det er en oplevelse, jeg aldrig vil glemme. Jeg har mødt dronningen!« sagde hun begejstret, efter majestæten havde forladt Salling.

Besøget i Gellerupparken blev afsluttet med underholdning fra Cirkus Tværs og en fremførelse af Gellerupsangen af lokale musikere. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Ved besøget i Gellerupparken talte dronningen blandt andet med bydelsmødre, som fortalte om deres arbejde under coronapandemien. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

I Gellerup blev dronningen modtaget af lokale borgere, der dannede flagallé, hvor hun sammen med rådmand Anders Winnerskjold (S) og formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen gik frem til byparken.

Her fik dronningen både lejlighed til at høre om tankerne bag de forandringer, der er planlagt og gennemført i Gellerup, ligesom hun fik lejlighed til at høre om det arbejde, de lokale bydelsmødre udfører. Det hele blev afsluttet med underholdning fra Cirkus Tværs og en fremførelse af Gellerupsangen af lokale musikere.

Ved folkefesten i Mindeparken, skulle dronningen bl.a. opleve en koncert med Børnenes Gigakor og optræden af sangerne Tina Dickow og Teitur. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix
De mange fremmødte i Mindeparken kunne ud over de forskellige optrædener også glæde sig over solskin og tørvejr. Foto: Mikkel Berg Pedersen/ Ritzau Scanpix

Herefter gik turen mod folkefesten i Mindeparken, hvor dronningen bl.a. oplevede koncert med Børnenes Gigakor, og besøg i de til lejligheden oprettede zoner, hvor der var fokus på unge talenter inden for gastronomi, sport, design og mode.

Efter Aarhus skal dronningen videre mod Aalborg, hvor hun søndag skal deltage i en gudstjeneste i anledningen af indsættelsen af Aalborgs nye biskop.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.