Guide: Her er Northsides grønne menu - fåes også året rundt i Aarhus
Hvilke aarhusianske restauranter har fundet vej til Northside? Århus Onsdag har testet festivalens meget omtalte, grønne menu - måske kan den sultne læser lade sig inspirere.
Århus Onsdag har bevæget sig rundt blandt de mange madboder på Northside, der har fået en del opmærksomhed grundet festivalens nye koncept: kød og fisk-fri. I stedet er maden omkring 85 procent plantebaseret, resten er animalske produkter såsom æg og ost.
Imellem de mange boder finde avisen flere, der har deres daglige gang i Aarhus:
GRØD, Graven 24 8000 Aarhus C
»De (reaktionerne, red.) har været super positive! Men vejret byder jo også ind til at vi gerne vil have noget varmt og hyggeligt, så folk er rigtig glade for det. Det er jo også det sunde alternativ til fastfood, og så mætter det,« fortæller Sofie Grube, der er frivillig på Northside.
Dabba, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C
»Der er mange, når de har fået lidt at drikke, så joker de lidt med, at der jo ikke er kød i, men med en positiv undertone. Jeg fornemmer, når folk får maden, så tænker de, at det smager jo godt,« siger manager hos Dabba, Rasmus Bandholm, og tilføjer så med et smil:
»Og så snart folk har fået et par øl, så glemmer de det.«
Kolo, Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C
En fem-retters menu er måske ikke det man oftest forbinder med en festival, men ifølge ejer, Simon Carstens, har responsen var god:
»Vi havde nok regnet med, at det ville blive en udfordring her op festivalen, fordi folk er stive, men det har været overraskende nemt faktisk,« fortæller ejeren.
Plant Food, Graven 16H, 8000 Aarhus C
Stifter af Plant Food, Daniel Møller Vakili fortæller, at de udelukkende har fået positive reaktioner på deres mad på festivalen.