Guide: Her er Northsides grønne menu - fåes også året rundt i Aarhus

Hvilke aarhusianske restauranter har fundet vej til Northside? Århus Onsdag har testet festivalens meget omtalte, grønne menu - måske kan den sultne læser lade sig inspirere.

Artiklens øverste billede
En af de frivillige, Sofie Grube, viser Grøds klassiske bygotto med svampe samt en omgang dahl frem. Foto: Mille Winther
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Århus Onsdag har bevæget sig rundt blandt de mange madboder på Northside, der har fået en del opmærksomhed grundet festivalens nye koncept: kød og fisk-fri. I stedet er maden omkring 85 procent plantebaseret, resten er animalske produkter såsom æg og ost.

Imellem de mange boder finde avisen flere, der har deres daglige gang i Aarhus:

GRØD, Graven 24 8000 Aarhus C

En af de frivillige, Sofie Grube, viser Grøds klassiske bygotto med svampe samt en omgang dahl frem. Foto: Mille Winther

»De (reaktionerne, red.) har været super positive! Men vejret byder jo også ind til at vi gerne vil have noget varmt og hyggeligt, så folk er rigtig glade for det. Det er jo også det sunde alternativ til fastfood, og så mætter det,« fortæller Sofie Grube, der er frivillig på Northside.

Dabba, Stadion Allé 70, 8000 Aarhus C

Manager hos Dabba, Rasmus Bandholm, står her med Dabbas bud på en Tikka Masala uden spor af kød. Foto: Mille Winther 


»Der er mange, når de har fået lidt at drikke, så joker de lidt med, at der jo ikke er kød i, men med en positiv undertone. Jeg fornemmer, når folk får maden, så tænker de, at det smager jo godt,« siger manager hos Dabba, Rasmus Bandholm, og tilføjer så med et smil:

»Og så snart folk har fået et par øl, så glemmer de det.«

Kolo, Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Kolo har også fundet vej til festivalpladsen med deres fem-rettersmenu. Foto: Mille Winther

En fem-retters menu er måske ikke det man oftest forbinder med en festival, men ifølge ejer, Simon Carstens, har responsen var god:

»Vi havde nok regnet med, at det ville blive en udfordring her op festivalen, fordi folk er stive, men det har været overraskende nemt faktisk,« fortæller ejeren.

Plant Food, Graven 16H, 8000 Aarhus C

Stifter af Plant Food, Daniel Møller Vakili, står med deres bud på en Northside-menu: Friteret østershatte og pommes frits. Foto: Mille Winther


Stifter af Plant Food, Daniel Møller Vakili fortæller, at de udelukkende har fået positive reaktioner på deres mad på festivalen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.