Havneudvidelsen: Nu kalder politikerne på borgernes mening

Aarhus Kommune inviterer aarhusianere, interessenter og fagpersoner til debat om udvidelsen af Aarhus Havn. Debatten skal sikre, at sagens aspekter bliver belyst.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik & Miljø Steen Stavnsbo (K) vil kalde borgerne sammen til diskussion om Aarhus Havn. Arkivfoto: Joachim Ladefoged
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Hvis du mener noget om havneudvidelsen af Aarhus Havn, så bør du finde kalenderen frem og sætte et kryds tirsdag 21. juni.

Opfordringen kommer fra borgmester Jacob Bundsgaard (S) og rådmand for Teknik & Miljø Steen Stavnsbo (K), der i fællesskab har udsendt en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune vil afholde det første af to borgerkonferencer om havneudvidelsen - med henblik på at få uddybet og kvalificeret beslutningsgrundlaget med afsæt i de indkomne høringssvar inden den politiske behandling af sagen.

»Jeg er meget optaget af, at vi får belyst forslaget om en udvidelse af havnen bedst muligt. Jeg håber, mange vil benytte sig af muligheden for at komme til borgerkonferencen, og jeg glæder mig meget til at høre, hvad aarhusianerne har at sige,« oplyser Jacob Bundsgaard.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S). Arkivfoto: Casper Dalhoff

En del temamøder

I dag - tirsdag - bliver der taget hul på en ny debat om havneudvidelsen. Det sker, når udvalgte interessenter og fagpersoner mødes til to temamøder om havneudvidelsen.

7. juni afholdes endnu to temamøder. Ved temamøderne vil blandt andre Beskyt Aarhusbugten, Danmarks Naturfredningsforening, Danske Havne og Erhverv Aarhus tage ordet og debattere og diskutere fordele og ulemper ved udvidelsen.

Disse diskussioner på temamøderne vil så bliver udgangspunktet for dialogen ved borgerkonferencen.

»Jeg er glad for, at så mange interessenter og fagpersoner har sagt ja tak til at debattere havneudvidelsen. Debatterne på temamøderne og borgerkonferencen giver et rigtig godt grundlag for byrådets politiske behandling af sagen,« siger rådmand Steen Stavnsbo, der også deltager ved temamøderne.

Forskellige repræsentanter

Det er Teknik & Miljø, der har stået for at udvælge og invitere deltagerne til temamøderne. Interessenterne er udvalgt, så både fagpersoner, fortalere for og modstandere af havneudvidelsen er repræsenteret.

Rådmand for Teknik & Miljø Steen Stavnsbo (K) Arkivfoto: Benny Kjølhede

Borgerkonferencen bliver holdt på Aarhus Rådhus om aftenen 21. juni. Der bliver plads til 500 deltagere, men konferencen vil også blive streamet online.

Når de førnævnte temamøder er afviklet, vil Teknik & Miljø komme med mere information om selve borgerkonferencen samt tilmelding.

Efter sommerferien inviterer Teknik og Miljø igen til temamøder og borgerkonference, oplyses det i pressemeddelelsen. Her skal uafklarede dilemmaer og spørgsmål debatteres, ligesom nye vinkler og input fra de kommende temamøder og borgerkonferencen skal undersøges.

Det hele samles op og vedlægges indstillingsmaterialet til byrådet, når de forventeligt begynder at behandle sagen inden årets udgang.

mw

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.