Tankstation ved drabssted fjernes og erstattes af nye boliger og Netto-butik

Rosenhøj-område skal forvandles, og nedrivning af slidt bydel begynder snart.

Artiklens øverste billede
OK-tanken med butik og vaskehal er spærret af, og skiltene er pillet ned. Snart bliver bygningerne jævnet ved jorden for at give plads til et større byggeprojekt. Foto: Kim Skovrup Andersen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Mandag 2. maj lukkede OK ned for tankstation og vaskehal på Rosenhøj i Viby. Den næste tid bliver brugt på at fjerne inventar og udstyr, og herefter går selve nedbrydningen i gang.

Tankstationen blev landskendt på værste vis, da en 21-årig mand mistede livet efter et skuddrab i marts måned.

Nu er forvandlingen af området så småt begyndt. Næste skridt er, at bygherren KPC skal i gang på grunden, som hoved- og totalentreprisevirksomheden har købt af Boligforeningen Århus Omegn.

Visualisering af hvordan Rosenhøj kommet til at se ud om to år, hvis alt går efter planen. Illustration: Sweco Architects

Her bliver der opført et såkaldt punkthus på fem etager, som kommer til at rumme 20 lejligheder og er placeret ovenpå dagligvarebutikken, som tilsammen dermed er seks etager og får en maksimal højde på 25 meter. Idéen er, at projektet skal fungere som et vartegn og indgangsportal ved Ringvej Syd.

»Vi valgte for over to år siden at byde på arealet i offentligt udbud, da vi synes, området har gennemgået en spændende udvikling med en vellykket helhedsplan og renovering af hele den eksisterende bebyggelse i Rosenhøj. Det areal, vi køber er det sidste større areal i området, der åbenlyst trænger til revitalisering. Samtidig er det jo en beliggenhed, der er god i forhold til blandt andet indkøb, skole, gymnasium og idrætsfaciliteter,« forklarer projektudvikler fra KPC, Claus Høgild, til Lokalavisen Aarhus.

Hvordan ser tidsplanen ud for jeres byggeprojekt i Rosenhøj?

»Vedtagelse af lokalplanen har været en betingelse for hele vores køb. Den er nu vedtaget, og vi har igangsat projekteringen. Vi forventer dagligvarebutikken og punkthuset kan stå færdig om cirka to år. Resterende bebyggelser færdiggøres punktvis herefter. I punkthuset vil det blive lejligheder på 75-95 m2. Den øvrige bebyggelse vil bestå dels af rækkehuse og dels mindre lejligheder,« siger projektudvikleren.

I visualiseringerne er der en Netto-butik med som dagligvarebutik. Er det sikkert, at det netop er en Netto-butik, som kommer med i projektet?

»Ja, der blev indgået aftale med Netto, inden vi bød på grunden for over to år siden. Netto har fra starten tilkendegivet stor interesse i projektet, og der har ikke siden været tvivl om deres deltagelse,« siger Claus Høgild.

Har I lavet aftaler med andre butikker?

»OK vil fortsat være til stede i området med en selvbetjeningstank og en vaskehal. Herudover er der i lokalplanen sikret mulighed for at etablere små erhvervslejemål i form af butik, café eller lignende i stueetagen i en af bygningerne. Der er dog endnu ikke indgået aftale med konkrete lejere til disse,« siger projektudvikleren til Lokalavisen Aarhus.

I den oprindelige plan var der også tegnet et medborgerhus, men det er umiddelbart blevet sparet væk.

Aarhus Kommune og boligforeningen Århus Omegn arbejder på et alternativ til kontor- og medborgerhuset i form af kommunale funktioner og et medborgerhus, som er delvis finansieret af Landsbyggefonden.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.