Parkerne i Hasle får sig en ansigtsløftning

Et nyt kastanietræ, nye stier og masser af pinseliljer er blot nogle af de nye tiltag, som parkerne i Hasle kan se frem til

Ryparken, Præstevangsparken og Klokkerparken i Hasle vil i den nærmeste fremtid få en tiltrængt ansigtsløftning. Kommunens Natur og Miljø har sammen med en arbejdsgruppe under Hasle Fællesråd nemlig udarbejdet en parkudviklingsplan for de tre parker.


Århus Kommune har bevilget 300.000 kr. til udviklingsprojektet, og ud over dette beløb har kommunen bevilget 150.000 kr. til en generel forbedring af Klokkerparkens stand.

Ryparken

I grove træk kan det nævnes, at der i Ryparken vil blive plantet et stort kastanietræ midt i den cirkelformede plæne mod vest, og en ny sti fra lokalcentrets aktivitetshus ned til det allerede eksisterende sti-anlæg er etableret. Hasle Lokalcenters beboere får dermed let ved at bevæge sig rundt i det grønne anlæg. De eksisterende stier er blevet bedre befæstet, så man kan bevæge sig rundt i hele parken med eksempelvis rollatorer.


Derudover vil beplantningen blive forbedret, så der bliver flere farver i parken. Og til foråret vil tusindvis af pinseliljer lyse op i parken. Desuden bliver bænke og borde opsat, og søens drift bliver forbedret.

Klokkerparken

Klokkerparken bliver bedre og sikrere for børn at lege i. For at gøre legepladsen synlig fra parken er beplantningen imellem legepladsen og parken blevet renoveret - træerne er blevet stående, men buskadset er fjernet, og den store udgåede bambuslabyrint er fjernet.


Kratbevoksningen på skrænten fra parken ned i det vestlige regnvandsbassin skal desuden fjernes på en strækning, så børn kan få adgang til regnvandsbassinet og kælke på bakken om vinteren. Det er planen, at legepladsen skal gøres mere spændende for de små - nogle tiltag igangsættes nu, andre kommer senere.


Derudover skal de store popler øverst i parken snart fældes, og for ikke at skabe et stort hul i beplantningen plantes nye træer - formodentlig rød eg.


Sidst men ikke mindst bliver der rokeret på bænkene i parken, nogle flyttes, andre fjernes og nogle få nye opsættes.

Præstevangsparken

Præstevangsparken har allerede fået renoveret legepladsen, og en bålplads vil nu blive tilføjet. Bagvæggen af et tilstødende garageanlæg vil blive skjult af beplantning, og regnvandsbassinet mod Præstevangsvej vil få et gennemgribende plejeindgreb.


Læs mere om Parkudviklingsplanen på fællesrådets hjemmeside www.hasle-faellesraad.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.