Vinderne af Danmarks bedste pizzaer findes i Aarhus
»Alt det, man har set før, ville vi gerne vende på hovedet og gøre anderledes. Det var hele tiden vores mål. At skille os ud,« siger medejer fra vinderrestauranten i Risskov.

I slutningen af marts stod 13 danske pizzabagere overfor hinanden til landspremieren i Pizza Champions Cup – Danmarksmesterskabet i pizzabagning 2022. Det skete i Herning til Food Expo, nordens største fødevaremesse, hvor kulinariske evner blev udfoldet i diverse konkurrencer.
Og her markerede Aarhus sig som stærk repræsentant på pizzafløjen, da konkurrencens tre kategorier alle blev vundet af aarhusianske spisesteder!
De tre kategorier:
Danmarks bedste Margherita 2022
Danmarks bedste gourmetpizza 2022
Danmarks bedste dessertpizza 2022
Konkurrenterne fik tyve minutter til hver runde og blev bedømt på pizzaernes smag, udseende, kreativitet og udførelse.
De suveræne vindere blev Sharif Marjan fra Melværk i Risskov og Majed Murad Noel fra Markus Pizzeria på Trøjborg.
Pizzanørderi
Melværk, et nyt, lokalt spisested i Risskov, blev konkurrencens store vinder, da restaurantens ejere Sharif og Nadia Marjan løb med sejren i både gourmet- og dessertpizza-kategorien.
Lokalavisen Aarhus har fanget Nadia Marjan over telefonen, og hun fortæller, at hendes mand, Sharif Marjan, der primært står for pizzabagningen, reagerede med tårer:
»Han var blæst bagover. Der var tårer i øjnene, og han var så stolt,« fortæller Nadia Marjan.

Ægteparret, der åbnede Melværk sammen tilbage i september 2021, har længe arbejdet sammen om de helt rette opskrifter og smage til deres napolitansk inspirerede pizzaer:
»Vi rejser meget og indsamler inspiration. Og så elsker vi bare mad,« svarer Nadia Marjan, da snakken falder på deres sejr trods ganske kort tid som ejere af Melværk.
»Så det er ikke bare lige sket. Det er efter mange års erfaring – særligt på privat plan. Vi har ofte prøvet os frem til langt ud på natten,« siger hun og tilføjer:
»Det er nørderi.«
Vinderpizzaen kan smages
Vinderpizzaen i gourmetkategorien blev ikke blot lavet til konkurrencen. Pizzaen står til daglig som en fast lækkerbisken på Melværks menukort:
»Det er den, der hedder Italian Balls,« siger Nadia Marjan og fortæller, at den består af fior di latte, gule tomater, arancini, trøffelmayo, bøgehatte, parmesan og timian.
Hun bemærker hemmelighedsfuldt, at det afgørende ligger i pizzabunden. Og i at gøre noget andet end flertallet:
»Alt det, man har set før, ville vi gerne vende på hovedet og gøre anderledes. Det var hele tiden vores mål. At skille os ud.«

Vinderpizzaen i dessertkategorien kan gæster, der besøger Melværk, også smage. Den har det ret så passende navn Go Nuts og består af mascarpone, pistaciecreme, pistacieis, ristede pistacier og havsalt.
Margherita
Konkurrencens anden vinder var Majed Murad Noel, der har ejet Markus Pizzeria på Trøjborg i over 20 år. Han vandt med den måske mest kendte pizza af den alle, Margheritaen. Og efter så mange års erfaring var Majed Murad Noel ikke overrasket over at vinde:
»Pizza er ikke bare pizza – vi går alle meget op i det. Og når man deltager i sådan en konkurrence, går man efter at vinde. Pizzaen har jeg serveret mange gange, og det er godt gået,« siger pizzamageren og griner.

Majed Murad Noels vinderpizza består af pomodoro san marzano, buffalo mozzarella, frisk basilikum, extra virgin oliven olie og parmigiano reggiano.
Derudover blev han nummer to i dessertpizzakategorien med en pizza, der var inspireret af den italienske kaffekage, tiramisu.
»Pizza er ikke bare pizza – vi går alle meget op i det. Og når man deltager i sådan en konkurrence, går man efter at vinde«
Aarhus var stærkt repræsenteret i konkurrencen da syv ud af de 13 deltagere kommer fra Aarhus – fra Beder til Aarhus C og op til Trøjborg. Blandt deltagerne kunne man blandt andre finde Ild.Pizza og De Fyrretyve Røvere.
Over sundet
Bag konkurrence står tidligere verdensmester i pizzabagning, Mike Arvblom, der – udover at være dommer i samtlige pizzakonkurrencer over hele verden – også har skabt det officielle pizzabagerlandshold i Sverige, hvor han selv bor.
Og så har han søsat denne konkurrence, hvis formål var at skabe en opmærksomhed og et forum for kreative pizzabagermestre.
Siden 2016 har konkurrencen været afholdt i Sverige, men i år rykkede den sig altså over sundet til Danmark for første gang.