Vinderne af Danmarks bedste pizzaer findes i Aarhus

»Alt det, man har set før, ville vi gerne vende på hovedet og gøre anderledes. Det var hele tiden vores mål. At skille os ud,« siger medejer fra vinderrestauranten i Risskov.

Artiklens øverste billede
Vinderen i to ud af tre kategorier blev indehaverne af Melværk, der kan findes i Risskov. Her ses pizzabageren Sharif Marjan med sine trofæer. Foto: MCH-Tony Brøchner
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

I slutningen af marts stod 13 danske pizzabagere overfor hinanden til landspremieren i Pizza Champions Cup – Danmarksmesterskabet i pizzabagning 2022. Det skete i Herning til Food Expo, nordens største fødevaremesse, hvor kulinariske evner blev udfoldet i diverse konkurrencer.

Og her markerede Aarhus sig som stærk repræsentant på pizzafløjen, da konkurrencens tre kategorier alle blev vundet af aarhusianske spisesteder!

De tre kategorier:
Danmarks bedste Margherita 2022
Danmarks bedste gourmetpizza 2022
Danmarks bedste dessertpizza 2022

Konkurrenterne fik tyve minutter til hver runde og blev bedømt på pizzaernes smag, udseende, kreativitet og udførelse.

De suveræne vindere blev Sharif Marjan fra Melværk i Risskov og Majed Murad Noel fra Markus Pizzeria på Trøjborg.

Pizzanørderi

Melværk, et nyt, lokalt spisested i Risskov, blev konkurrencens store vinder, da restaurantens ejere Sharif og Nadia Marjan løb med sejren i både gourmet- og dessertpizza-kategorien.

Lokalavisen Aarhus har fanget Nadia Marjan over telefonen, og hun fortæller, at hendes mand, Sharif Marjan, der primært står for pizzabagningen, reagerede med tårer:

»Han var blæst bagover. Der var tårer i øjnene, og han var så stolt,« fortæller Nadia Marjan.

Nadia og Sharif Marjan sammen med deres to børn. Privatfoto.

Ægteparret, der åbnede Melværk sammen tilbage i september 2021, har længe arbejdet sammen om de helt rette opskrifter og smage til deres napolitansk inspirerede pizzaer:

»Vi rejser meget og indsamler inspiration. Og så elsker vi bare mad,« svarer Nadia Marjan, da snakken falder på deres sejr trods ganske kort tid som ejere af Melværk.

»Så det er ikke bare lige sket. Det er efter mange års erfaring – særligt på privat plan. Vi har ofte prøvet os frem til langt ud på natten,« siger hun og tilføjer:

»Det er nørderi.«

Vinderpizzaen kan smages

Vinderpizzaen i gourmetkategorien blev ikke blot lavet til konkurrencen. Pizzaen står til daglig som en fast lækkerbisken på Melværks menukort:

»Det er den, der hedder Italian Balls,« siger Nadia Marjan og fortæller, at den består af fior di latte, gule tomater, arancini, trøffelmayo, bøgehatte, parmesan og timian.

Hun bemærker hemmelighedsfuldt, at det afgørende ligger i pizzabunden. Og i at gøre noget andet end flertallet:

»Alt det, man har set før, ville vi gerne vende på hovedet og gøre anderledes. Det var hele tiden vores mål. At skille os ud.«


Sharif Marjan i færd med gourmetvinderpizzaen Italian Balls i køkkenet i Melværk. Privatfoto.

Vinderpizzaen i dessertkategorien kan gæster, der besøger Melværk, også smage. Den har det ret så passende navn Go Nuts og består af mascarpone, pistaciecreme, pistacieis, ristede pistacier og havsalt.

Margherita

Konkurrencens anden vinder var Majed Murad Noel, der har ejet Markus Pizzeria på Trøjborg i over 20 år. Han vandt med den måske mest kendte pizza af den alle, Margheritaen. Og efter så mange års erfaring var Majed Murad Noel ikke overrasket over at vinde:

»Pizza er ikke bare pizza – vi går alle meget op i det. Og når man deltager i sådan en konkurrence, går man efter at vinde. Pizzaen har jeg serveret mange gange, og det er godt gået,« siger pizzamageren og griner.

Majed Murad Noel løb med sejren i Margheritakategorien. Foto: MCH-Tony Brøchner

Majed Murad Noels vinderpizza består af pomodoro san marzano, buffalo mozzarella, frisk basilikum, extra virgin oliven olie og parmigiano reggiano.

Derudover blev han nummer to i dessertpizzakategorien med en pizza, der var inspireret af den italienske kaffekage, tiramisu.

»Pizza er ikke bare pizza – vi går alle meget op i det. Og når man deltager i sådan en konkurrence, går man efter at vinde«

Indehaver af Markus Pizzeria, Majed Murad Noel

Aarhus var stærkt repræsenteret i konkurrencen da syv ud af de 13 deltagere kommer fra Aarhus – fra Beder til Aarhus C og op til Trøjborg. Blandt deltagerne kunne man blandt andre finde Ild.Pizza og De Fyrretyve Røvere.

Over sundet

Bag konkurrence står tidligere verdensmester i pizzabagning, Mike Arvblom, der – udover at være dommer i samtlige pizzakonkurrencer over hele verden – også har skabt det officielle pizzabagerlandshold i Sverige, hvor han selv bor.

Og så har han søsat denne konkurrence, hvis formål var at skabe en opmærksomhed og et forum for kreative pizzabagermestre.

Siden 2016 har konkurrencen været afholdt i Sverige, men i år rykkede den sig altså over sundet til Danmark for første gang.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.