Helt ude i skoven: Disc golf-bane er gået i luften mellem Beder og Malling

Lokale ildsjæle er gået sammen om at opføre disc golf-bane bestående af tolv huller ved Egelund Idrætscenter med ambitioner om vokseværk.

Artiklens øverste billede
Joe Hansen (t.v.) og Mathias Egelund putter på et af hullerne til ære for fotografen. Foto: Kim Skovrup Andersen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

En af de gode ting, der kom ud af corona-pandemien, var nyt fokus på udendørs idræt.

En sportsgren, som har oplevet lokal vækst, er disc golf, hvor man kort fortalt har skiftet køller ud med med specielle frisbees og skal ramme hævede kurve i stedet for huller i jorden.

Joe Hansen er en af de lokale ildsjæle, der har etableret Egelund Disc Golf - en bane med foreløbig 12 huller ved Egelund Idrætscenter, der er hjertet i foreningen BMI.

»Idéen opstod i oktober 2020 efter et halvt år med corona. Min søn gik i hjemmeskole og blev nødpasset på grund af mit arbejde som pædagog på skolen. Når jeg kom hjem, sad han stadig indenfor, og vi besluttede os for, at vi skulle ud og lave et eller andet. Så begyndte vi at spille mere og mere disc golf i Skanderborg og Tilst,« fortæller Joe Hansen, der har arbejdet i den lokale fritidsklub i de seneste 14 år.

Her blev de så bidt af sporten, at arbejdet med at bygge egen bane tog fart, og andre lokale ildsjæle kom med.

En af dem er Mathias Egelund. Han blev også ramt af disc golf-feber under coronapandemien.

»Min fornemmelse er, at den her ret nye sport kom i rivende udvikling under corona, hvor folk i lang tid ikke kunne dyrke idræt i hallerne. Jeg fandt selv ud af, at jeg kunne gå ude i skoven og hygge sig med mine venner via disc golf. Vi har haft mange hyggelige og meget sjove søndage, og da jeg fandt ud af, at Joe var ved at lave en bane herude, skrev jeg til ham for at høre, om jeg på nogen måde kunne være med. Det ene ord tog det andet, og nu står vi her,« siger han.

De tolv huller findes rundt om Egelund Idrætscenter, og man kommer gennem skov og forbi vand. Foto: Kim Skovrup Andersen

Projekt, der i bogstaveligste forstand flere stedet er helt i ude i skoven står nu klar og er gået i luften.

12 disc golf-kurve er placeret i området ved Egelund Idrætscenter med naturtro materialer og via en app kaldet ”UDisc”, kan man finde rundt. Det er også her, at man kan se, at et par hundrede spiller hver uge.

»Der er begyndt at være rigtig god aktivitet her i området, og vi har mødt god lokal opbakning til projektet fra sponsorer og fællesråd her i den spæde start,« fortæller Mathias Egelund.

Foto: Kim Skovrup Andersen

Makkerparret har sammen med fire andre instruktører dannet Disc Golf Egelund, der er blevet en afdeling under den lokale forening BMI.

»Ved at være en del af BMI er det lettere for os at søge midler i fonde. Og så går vi ofte i caféen efter tirsdagens træning,« siger Mathias Egelund.

Kan spilles hele året

I skrivende stund har Disc Golf Egelund 20 medlemmer, og målet er at komme op 50 medlemmer i sportsgrenen, som kan spilles hele året rundt.

»Vi kunne godt tænke os at få 18 huller lige som i golf. Og det er billigt i forhold til padeltennisbaner og kunstgræs,« siger Joe Hansen og forklarer, at biodiversiteten ligger dem meget på sinde:

»Hvis der er faldet et træ, lader vi det ligge som en naturlig forhindring. Det er virkelig fedt at gå rundt herude i naturen. Projektet er sjovt at videreudvikle, og vi byder ind med tilbud, som alle kan bruge hele året rundt. Vi er et supplement til andre sportsgrene og kan få fat i dem, der ikke lige er til fodbold eller håndbold,« forklarer han.

Det er i øvrigt gratis at spille på banen, og der er også mulighed for at prøve disc golf af hver søndag klokken 10.

»Her spiller vi i par, hvor man kan spille sammen uanset hvilket niveau, man er på.,« siger Joe Hansen.

»Vi håber, vi kan være med til at styrke lokalsamfundet, hvor alle spiller mod alle, og der kan dannes nye fællesskaber med folk, der har forskellige baggrunde. Det giver noget sammenhold og hygge,» siger Mathias Egelund.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.