Frydenlundskolen skal være velkomsthus for ukrainske børn

Ukrainske børn og deres forældre på flugt fra krig kan se frem til at blive modtaget i et nyoprettet velkomsthus, inden de skal finde sig til rette med skole, pasning og fritidstilbud i Aarhus.

Artiklens øverste billede
Frydenlundskolen. Arkivfoto
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbrev for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Børn og Unge i Aarhus Kommune, der har ansvar for blandt andet skoler, børnehaver og vuggestuer, fritids- og sundhedstilbud samt tandpleje i Aarhus, planlægger hurtigst muligt at lade den nedlagte Frydenlundskolen i Aarhus V være centrum for at byde krigsflygtningene velkommen til Aarhus.

Det oplyser Børn og Unge i en pressemeddelelse.

»Børn og forældre skal have en god start i Aarhus. Ved at samle os et sted kan vi sammen møde børn og forældre, så vi kan finde de helt rigtige tilbud til dem. Det giver familierne hurtig adgang til professionel hjælp og vejledning på stedet. Det giver også ukrainerne mulighed for at mødes og danne netværk med andre ukrainere i Aarhus,« siger Thomas Medom(SF), rådmand for Børn og Unge.

Midlertidigt

Thomas Medom understreger, at tilbuddet alene er tænkt som et midlertidigt velkomsthus, hvor flygtningene skal være i kort tid. Målet er, at de ukrainske flygtninge skal være en del af hverdagen på skoler, i dagtilbud og fritidstilbud. Men meget er fortsat ukendt i situationen omkring de ukrainske krigsflygtninge.

»Flygtningene er lige så forskellige, som vi er som aarhusianere. Nogle kan have brug for tid og ro, andre har måske brug for et specialiseret pædagogisk tilbud, mens andre igen næsten kan vendes i døren og blive peget hen til en relevant skoleklasse. Med en fælles, individuel vurdering af børn og familier, hvor vi samler ekspertisen på samme sted, har vi et godt udgangspunkt for at hjælpe effektivt og rigtigt,« siger Thomas Medom i en pressemeddelelse.

Frydenlundskolen er en tidligere folkeskole. Bygningerne rummer en ledig fløj, men er i dag ellers delvist optaget af Sundhedsplejen, fysioterapeuter og andre tilbud.

Umiddelbart er vurderingen, at pædagoger, lærere og sundhedsfagligt personale skal være en del af velkomstcenteret. Afhængigt af de aktuelle behov vil der være mulighed for at oprette såvel vuggestue- og børnehavepladser som skoleklasser, fritids- og sundhedstilbud på skolen.

Et flertal i Folketinget ventes onsdag 16. marts at vedtage en særlov, der angiver rammerne for ukrainske børns adgang til skoler, dagtilbud og fritidsaktiviteter.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.