AGF-anfører skabte glæde for kræftsyge børn i Skejby

På fredag er det FodboldtrøjeFredag, Børnecancerfondens årlige indsamlingsdag, og i den anledning overraskede AGF-anfører i går børn på børnekræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Artiklens øverste billede
Patrick Mortensen var mandag forbi børnekræftafdelingen på AUH i Skejby.

Der blev taget selfies med Superligastjernerne og skrevet bunker af autografer på fodboldtrøjer i går på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Her tog børn fra børnekræftafdelingen og Patrick Mortensen fra AGF og Tobias Klysner fra Randers FC nemlig forskud på årets FodboldtrøjeFredag, som løber af stablen fredag 4. marts.

AGF-anføreren havde en god dag med børnene:

»Det her er noget af det største, man kan gøre som fodboldspiller, og som forbillede for nogle børn – jeg husker tit, da jeg var lille, og havde nogen at se op til, og nu står man i en situation, hvor man selv kan give lidt tilbage. Det er for mig at se det noget af det største. Jeg havde en fantastisk dag, og jeg håber, at børnene elskede det, det virkede i hver fald sådan. Så det er helt sikker godt givet ud,« siger Patrick Mortensen i en pressemeddelelse fra Danske Spil, som i samarbejde Børnecancerfonden har skabt ’FodboldtrøjeFredag’.

Her går alle donationer ubeskåret til Børnecancerfonden. I år er det tredje gang, at det nationale, godgørende event afholdes, og det er besluttet, at det bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, som ligger fast den første fredag i marts.

»Det ligger i Danske Spils DNA at være både til glæde og til gavn, og dette initiativ er en god kombination af de to ting. Vi vil gerne skabe et fællesskab omkring glæden ved fodbold og samtidig støtte et godt formål. Vi har i Danske Spil selv haft rigtig gode oplevelser med at holde FodboldtrøjeFredag i virksomheden. Det er en god og sjov måde at være sammen på som kollegaer og samtidig støtte et godt formål. Så vi håber, at andre fodboldfans og virksomheder vil være med på fredag og gøre det til en tradition fremover,« siger Jens Nielsen, der er sportspilschef i Danske Spil og initiativtager til FodboldtrøjeFredag.

Penge til oplysning, støtte og forskning

Hos Børnecancerfonden er man glad for initiativet, der spreder glæde hos kræftsyge børn, samtidig med at det rejser penge til forskning i børnekræft, oplysning og støtte til familier, hvor børnene er syge af kræft.

»Sikke en fodboldglæde, der har været på børnekræftafdelingen i Skejby. . En særlig tak til Tobias Klysner og Patrick Mortensen fra Randers og AGF, der tog turen for at glæde de indlagte børn, som med ét er blevet trukket ud af den kendte hverdag og fællesskabet med alle vennerne. Der er jo en helt særlig grund til, at spillerne tropper op i dag. Først og fremmest for at glæde børnene, og så fordi, det på fredag er FodboldtrøjeFredag. Jeg har fundet min rød-hvide landsholdstrøje frem, som jeg glæder mig til at tilbringe en hel dag i for at vise min støtte til børn med kræft. Jeg håber, at hele fodbold-Danmark har fundet deres yndlings fodboldtrøje frem, og er klar til en farverig og festlig dag i den gode sags tjeneste,« siger direktør i Børnecancerfonden, Marianne Benzon Nielsen.

ksa

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.