50-årige City Vest i Brabrand står foran store forandringer

En tredjedel af lokalerne i City Vest står tomme. Centret skal i de kommende år undergå en større transformering.

Artiklens øverste billede
City Vest er omkring 45.000 kvadratmeter stort. Det hed oprindeligt Gellerup Center. Foto: City Vest
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

En del 50-årige er blevet lidt satte og står måske knapt så skarpt, som de gjorde engang. Man kan argumentere for, at det samme er tilfældet for City Vest, der blev indviet i 1972.

En tredjedel af lejemålene, eller butikslokalerne, står tomme. Det vidner ikke om et sprudlende shoppingcenter i vækst. Nogle af lejemålene er i såkaldt »strategisk tomgang.« Det betyder, at de ikke er forsøgt lejet ud i 2021, fordi de er »en del af den samlede plan.«

Den er nemlig en plan. Skide godt, Egon. Center manager for City Vest, Jacob Hald Christensen, er påpasselig med at udtale sig konkret om planen, men »der er forandringer på vej.«

Danske Shoppingcentre, som City Vest er en del af, er ifølge Hald Christensen midt i detaljerede planer om en konsolidering. Shoppingcentret nær Silkeborgvej i Brabrand skal med andre ord ændres og styrkes kommercielt.

»Stort potentiale«

Processen med at transformere City Vest vil foregå i tre faser, og i den sammenhæng kommer placeringen af en kommende letbanestation i Brabrand til at spille en rolle, oplyser Jacob Hald Christensen.

Beslutningen om udviklingsplanerne for City Vest skal formelt først træffes i forbindelse med et bestyrelsesmøde i Danske Shoppingcentre til marts.

Hos Danske Shoppingcentre bekræfter Head of Development, Jesper Byrch, at man aktivt arbejder med fremtidsplaner for City Vest.

»Vi ser et stort potentiale i City Vest, og vi har mange ønsker til kommercielle og fysiske opgraderinger af centret. Det er vigtigt, at investeringen er bæredygtig og bidrager til fornyelsen af området,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

City Vest blev i 1972 opført som et overdækket shoppingcenter, det første af sin slags i Jylland. Arkivfoto: Jan Dagø/Polfoto

Nyt center, nyt kvarter

Ifølge Jesper Byrch er »den positive udvikling i området, der er igangsat med helhedsplanen for Gellerup« en vigtig årsag til, at det giver mening at investere i City Vest.

Det er ingen hemmelighed, at dele af Brabrand snart rykkes op ved roden. Som følge af helhedsplanen kommer landskabet omkring City Vest inden for de kommende tre-fire år til at se markant anderledes ud, understreger sektionsleder for integration og bydelsudvikling hos Aarhus Kommune, Sara Kruse.

»Der kommer et helt nyt kvarter, Karen Blixen-kvarteret, som City Vest bliver en del af. Vi arbejder på at styrke hele aksen mellem City Vest og Bazar Vest,« siger hun til Lokalavisen og fortsætter:

»Området kommer til at gennemgå en stor forandring, og der kommer rigtig mange nye boliger.«

Ifølge Sara Kruse vil der blive bygget en attraktiv og børnevenlig bydel blot 500 meter nord fra City Vest. Endnu tættere på er en skole med indskoling, udskoling og fritidscenter på vej.

Kruse peger desuden på det nye Sports- og Kulturcampus på Karen Blixens Boulevard som et trækplaster nær City Vest. Campusset består af to huse og rummer blandt andet bibliotek og bevægelseshus samt et udendørs samlingssted kaldet Verdenspladsen.

Lige ved og næsten

Mange i Brabrand vil formentlig huske, at Danica Ejendomme, der ejer City Vest og parkeringspladsen ved Gellerup Kirke, i 2018 præsenterede store planer om at udvide og udvikle butikscentret.

Der skulle bygges boliger i op til fem etager på centrets nuværende parkeringsplads. Man ville også bygge et højhus samt en biograf med fem sale, og centret skulle åbnes mod omverdenen med åbne butiksfacader mod såvel Bygaden som Tinesvej.

Det var Arkitema Architects, der for få siden tegnede skitserne til en mulig udvidelse af City Vest. Udvidelsen blev siden sat i bero. Illustration: Architema Architects

Aarhus Kommune var dengang i en proces i forhold til at udarbejde en lokalplan for området ved City Vest, da Danica Ejendomme i slutningen af 2019 satte de store planer om ud- og ombygning i bero.

Det oplyser byplanlægger hos Aarhus Kommune Hanne Skipper Jørvang til Lokalavisen Aarhus.

Det har, inden deadline, ikke været muligt at få oplyst årsagen til, at Danica Ejendomme i 2019 trykkede på pauseknappen.

Ifølge center manager for City Vest, Jacob Hald Christensen, er det projekt, der snart vil blive offentliggjort, et andet end det, der blev præsenteret i 2018. Og denne gang skal den altså være god nok, lyder det.

»Vi forventer at kunne præsentere en samlet plan for projektet i andet kvartal 2022,« siger han til Lokalavisen Aarhus.

En letbanestation i Brabrand er en del af letbanens etape 2. Ifølge en aktuel tidsplan på Aarhus Kommunes hjemmeside vil byrådet beslutte placeringen af letbanestationen ved udgangen af 2022.

Denne artikel er blevet til på baggrund af et forslag fra en nysgerrig aarhusianer.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.