Konkurrencen om det nye fodboldstadion er begyndt

De arkitektteams, der er blevet udtaget til at komme med et bud på et nyt stadion, har fået tilsendt konkurrenceprogrammet, og kan derved snarest komme med deres forslag til fodboldstadionets udtryk.

Artiklens øverste billede
Ceres Park. Arkivfoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

De seks udvalgte og konkurrerende teams, der både består af danske og udenlandske aktører på arkitektfeltet, kan nu gå i gang med at tegne de første reelle streger til et nyt fodboldstadion i Aarhus.

Det skriver Kongelundens Sekretariat i en pressemeddelelse.

Allerede inden jul sidste år afslørede Aarhus Kommune det hold af arkitekter, der var blevet udvalgte til at komme med deres bud på et nyt fodboldstadion til Aarhus.

Tårnhøjt niveau

Konkurrenceprogrammet er blevet tilsendt alle teams, og det rummer krav og ønsker til alt fra stolerækker og bandehøjder til bæredygtighed og udtryk.

»Det bliver ekstremt spændende at se, hvordan de seks hold hver især kommer til at omsætte konkurrenceprogrammet til et konkret projektforslag. Niveauet hos deltagerne er tårnhøjt, og det samme er vores forventninger til, hvordan de besvarer opgaven og dermed hvilket vinderprojekt, vi senere på året kan præsentere,” oplyser projektdirektør for Kongelunden, Alvaro Arriagada, i pressemeddelelsen.

Anonyme bud

Alle deltagere står med lige muligheder for at få deres bud bedømt, da alle projektforslag vil blive afleveret i anonym form til bedømmelsesudvalget i løbet af foråret.

Dette bedømmelsesudvalg består af eksterne fagdommere, der er udpeget af Akademisk Arkitektforening, repræsentanter for projektets to donatorer samt repræsentanter fra Aarhus Byråd.

Ceres Park. Arkivfoto.

Derudover vil udvalget blive rådgivet af både eksterne og interne fagpersoner.

Fans får fingre med i spillet

De seks udvalgt arkitektteams vil alle komme med på en besigtigelsestur på det nuværende stadion, Ceres Park, samt deltage i et informationsmøde, hvor repræsentanter fra AGF Fodbold ligeledes vil være til stede.

»Vi har set meget frem til, at de første streger til byens nye fodboldstadion bliver sat. Med konkurrenceprogrammet er der skabt et godt udgangspunkt for de seks teams, der er udvalgt til at deltage i konkurrencen, og programmet skal nu konkretiseres til et færdigt projekt, der passer til Aarhus, og de ambitioner, vi alle har for byen,« siger administrerende direktør i AGF A/S, Jacob Nielsen i pressemeddelelsen og fortsætter:

»For os er det vigtigt, at det bliver et funktionelt velfungerende stadion, der skaber en unik ramme om hele fodboldoplevelsen, og vi glæder os til at se, hvad de seks team kommer frem til.«

For at inkludere det nye stadions fremtidige brugere og sikre den gode fodboldoplevelse igennem processen, oplyses det i pressemeddelelsen, at der vil blive etableret et såkaldt fanpanel, der vil følge med udviklingen på tæt hold.

Dette panel vil komme til at bestå af allerede udpegede medlemmer fra AGF’s fanorganisation og en håndfuld fodboldkyndige aarhusianere.


Enhver kan søge om at komme med i fanpanelet. Hvordan dette kommer til at fungere vil ifølge pressemeddelelsen blive offentliggjort af Kongelundens Sekretariat snarest.

mw

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.