Demensramt beboer fundet død: Sagen er anmeldt som en »alvorlig utilsigtet hændelse«

Sundheds- og omsorgsudvalget i Aarhus Kommune blev i sidste uge orienteret om sagen på demensplejehjemmet Skovvang, hvor en beboer mellem jul og nytår forsvandt og senere blev fundet død i sneen.

Artiklens øverste billede
Det var mellem jul og nytår, at en kvindelig beboer på demensplejehjemmet Skovvang forsvandt. Få dage efter blev hun fundet død omkring 1,5 km fra plejehjemmet. Arkivfoto: Jonas Wrede Hansen
Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores nyhedsbrev for at få dagens lokale tophistorier. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Afdækningen af sagen på demensplejehjemmet Skovvang i den nordlige del af Aarhus, hvor en 77-årig kvindelig beboer mellem jul og nytår forsvandt og få dage efter blev fundet død, er nu afsluttet, oplyser ældre- og omsorgschef Anette Secher til Lokalavisen Aarhus.

Sagen er omfattet af den almindelige tavshedspligt, men onsdag i sidste uge fik sundheds- og omsorgsudvalget en fortrolig orientering om sagen. Her blev udvalget oplyst om forløbet for beboerens forsvinden, den efterfølgende eftersøgning, kontakten med pårørende og efterfølgende indsatsområder på et møde, hvor både Annette Secher og den nyudnævnte rådmand Christian Budde (V) deltog.

»Det er en meget sørgelig sag, og den berører både mig og personalet på Skovvang dybt. Vi har fået en god orientering om, hvordan forsvindingen blev håndteret, og jeg er tryg ved situationen på Skovvang fremadrettet,« siger Christian Budde til Lokalavisen Aarhus.

Ifølge ældre- og omsorgschef blev udvalget også præsenteret for nye, mulige tiltag på baggrund af den tragiske hændelse:

»Konkret kan det fx være at sætte yderligere forsinkelser på døre til boligafsnit og ekstra koder på indgangsdøre,« oplyser Annette Secher til Lokalavisen Aarhus.

»Alvorlig utilsigtet hændelse«

Episoden med de 77-årige demensramte kvinde er desuden blevet sendt videre til Styrelsen for Patientsikkerhed, som bliver underrettet, når noget går galt i sundhedsvæsenet.

»Sagen har berørt alle involverede meget, og når vi har sådan en tragisk sag, så bliver sagen anmeldt som en alvorlig utilsigtet hændelse,« fortæller Annette Secher og uddyber:

»Det betyder, at forløbet bliver gennemgået meget nøje for at generere læring, både internt på Skovvang og på tværs af Sundhed og Omsorg; Er der store eller små elementer i hverdagen og procedurer, der kan forbedres.«

Nationalt Videnscenter for Demens mener, at man bør have et større overblik over antallet af demensramte personers farlige gåture fra plejecentrene. Politikere, som Lokalavisen Aarhus har talt med, er dog tilbageholdende med yderligere registrering. Læs mere om det her.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.