Kaosramte daginstitutioner trygler forældre om hjælp: »Det er rystende«

Mange daginstitutioner har i den seneste tid været så pressede, at de har måtte opfordre forældre til at holde deres børn hjemme eller hente tidligt.

Artiklens øverste billede
Brabrand Dagtilbud er en af de institutioner, der har en kamp for at holde afdelingerne åbne, fordi corona "ruller" gennem stuerne. Foto: Mads Andreas Frost

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, find Aarhus på listen, indtast din mailadresse og tilmeld dig.

Der er voldsomt pres på daginstitutioner, hvor mangel på pædagoger og andet pædagogisk personale fører til kaotiske forhold.

Sådan lyder meldingen fra BUPL, der har foretaget en undersøgelse blandt ledere på daginstitutionsområdet.

Det er især coronasmitte i kombination med mangel på faste vikarer, der presser daginstitutionerne.

Ifølge BUPL har fire ud af fem ledere inden for den seneste uge haft coronasmitte blandt medarbejderne, og mere end tre ud af fem har oplevet ikke at kunne finde vikarer.

Elever dømt for overfald på sidste skoledag

»Ladt i stikken«

I 16 procent af institutionerne var mere end hver fjerde medarbejder fraværende i løbet af sidste uge, viser undersøgelsen.

»Det er rystende, at daginstitutionerne bliver ladt i stikken, mens smitten raser, og få pædagoger står alene med store børneflokke. Vi risikerer at svigte børnene, fordi vi ikke har andre redskaber end at trygle forældrene om hjælp,« siger formand for BUPL, Elisa Rimpler, i en pressemeddelelse.

Hun kræver politisk handling, så institutionerne kan justere i åbningstiden eller antallet af børn, når smitten stikker af.

»Rigtig mange daginstitutioner hænger i med det yderste af neglene. Der er akut brug for handling, hvis vi skal undgå lukninger af institutioner på stribe,« siger Elisa Rimpler.

1.053 ledere har besvaret undersøgelsen i perioden d. 7.-11. januar.

sb

Læs også

Del artiklen