Guide: Åbning af biografer, udstillinger og koncerter i Aarhus

Savner du at spise popcorn i selskab med en gigantisk skærm, blive inspireret af betagende malerier eller mærke en brummende bas under skosålerne? I så fald er der godt nyt. De første åbner søndag 16. januar, mens andre følger med i løbet af ugen.

Artiklens øverste billede
Det Kongelige Teaters aktuelle Brødrene Løvehjerte i Store sal i Musikhuset. Pressefoto.
Bliv inspireret af byguides, kulturanbefalinger og spændende portrætter. Klik her, indtast din mailadresse og tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Lige om lidt kan vi igen kigge ind i en ny kulturvirkelighed, når restriktioner lempes. Dog er det med at holde tungen lige i munden, når man skal finde rundt i, hvad man må og ikke må.

For selvom restriktionerne ikke holder kulturlivet i et lige så stramt greb som tidligere, er mulighederne ikke helt som før nedlukningen.

Låste døre lirkes op

Biografer, teatre, museer, forlystelsesparker, spillesteder og sportsarrangementer kan igen slå dørene op og byde gæster velkomne – hvis disse har styr på coronapas og mundbind.

Åbningsdage og tidspunkter svinger, så her er en guide til forskellige kulturtilbud i Aarhus:

Liv på lærredet

Popcornmaskinerne tændes atter og de store, hvide lærreder i Nordisk Films biografer viser film fra søndag 16. januar:

»Vi har fantastiske film på lager, som har måtte afvente genåbningen, blandt andet ”Spider-Man: No Way Home”, som havde et meget flot billetsalg, da den fik premiere lige før jul,« fortæller direktør i Nordisk Film, Casper Bonavent i en pressemeddelelse.

Øst for Paradis serverer croissanter og viser film fra søndag klokken 12.00.

Øst for Paradis åbner igen søndag klokken 12.00. Arkivfoto.

Biograferne er begrænsede på den måde, at arealet bestemmer mængden. Derfor er fyldte sale ikke en mulighed flere steder.

Museerne

Moesgaard lægger ud med den nye særudstilling RUS - vikinger i øst lørdag 22. januar:

»Vikingernes togter mod vest til Normandiet og England er veludforskede og beskrevet. Men deres rejser mod øst over Østersøen og videre ad floderne til Det Byzantinske Rige og kalifatet har vi derimod ikke haft så klart et billede af. Det glæder vi os rigtig meget til at folde ud for publikum i den nye særudstilling, hvor vi tager udgangspunkt i den nyeste viden og fortæller en overraskende historie om vikingerne,“ siger direktør for Moesgaard Museum, Mads Kähler Holst.

Museumsdirektøren fortæller til Lokalavisen Aarhus, at udstillingen længe har været planlagt til lørdag 22. januar, og derfor lader åbningen vente på sig, så de kan åbne med ”den fulde pakke”, som direktøren udtrykke det.

KØN åbner dørene søndag 16. januar klokken 10.

Aros åbner ligeledes søndag klokken 10. På museets egen Facebookside skrives således:

»Oplev Shoplifters psykedeliske hule af syntetisk hår i udstillingen Hypernature, Lu Yang sender dig ind i en overgearet digital parallelverden i udstillingen Digital Descending, og så kan man opleve en af de største malere i den anmelderroste udstilling J.M.W. Turner – Sun is God. Og så er der stadig mulighed for at opleve Sif Itona Westerbergs mytologiske skulpturer i udstillingen Immemorial, som lukker 23. januar.«

Aros lader endnu engang gæsterne komme indenfor søndag klokken 10.00. Foto: Anders Trærup


Science Museerne genåbner også, men med to forskellige datoer:
Mandag 17. januar står Væksthusene igen klar og tirsdag 18. januar kan man komme en tur på Steno Museet.

Den Gamle By åbner mandag 17. januar klokken 10.00.

Spillersteder med siddepladser

For musikelskere er lempelserne en anelse lunkne. Dørene åbner for spillestederne, men areal og siddepladser begrænser dem. Flere af stederne, som Lokalavisen Aarhus har talt med, er fortsat i tvivl om, hvilke koncerter der gennemføres. Hold derfor øje med deres hjemmesider/Facebooksider:

Radar ved Godsbanen har ikke været til at få fat på inden for artiklens deadline. På deres egen Facebookside skriver de således:

»Vi undersøger i øjeblikket sammen med artisterne om vi kan gennemføre januars koncerter under disse restriktioner, og melder ud så snart vi ved mere.«

Musikhuset lader igen musikanter spille for publikum fra 17. januar - dog er der intet på programmet før en klaverkoncert onsdag 19. januar.

Det Kongelige Teaters aktuelle Brødrene Løvehjerte i Store sal i Musikhuset. Pressefoto.

Spillestedet Train har aflyste koncerter indtil lørdag 15. januar. Ifølge Trains hjemmeside kan man igen bestille billetter derfra.

Voxhalls program starter igen fra 21. januar.

Koncerter for et stående publikum er fortsat en begrænsning som spillestederne er underlagt.

Det vi ikke må

Og nu til det kedeligste. Det vi ikke må.

Behovet for at rafle og drikke 1, 2, 3, Aarhussæt skal fortsat dækkes, inden klokken slår 22.00. Natklubber, diskoteker og lignende fastholdes ligeledes i restriktionerne, som vi kender dem over julen: Ingen alkohol må sælges eller serveres mellem klokken 22 og klokken 5.

Kasinoer og legelande er fortsat underlagt restriktionerne. Det samme er forsamlingshuse og selskabslokaler til private mærkedage.

Læs også

Annoncørbetalt indhold

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.